29 серп. 2014 15:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Економіка
0

62

0

Кому не подобаються дешеві бронежилети, які виготовляє підприємство на Вінниччині?

Кому не подобаються дешеві бронежилети, які виготовляє підприємство на Вінниччині?

Минулого тижня Інтернет вибухнув повідомленням про неякісні захисні пластини, що виготовляє ТОВ «Краснянське СП «Агромаш», проте проведені відстріли довели їх якість


Кому не подобаються дешеві бронежилети, які виготовляє підприємство на Вінниччині?

Краснянське спеціалізоване підприємство «Агромаш», на якому налагодили виробництво захисних пластин до бронежилетів, призупинило свою роботу через проведення слідчих дій.

Про це під час прес-конференції 29 серпня повідомив генеральний директор ТОВ «Краснянське СП «Агромаш».

Минулого тижня Інтернет вибухнув повідомленнями що на Вінниччині виготовляють неякісні пластини до бронежилетів, в соцмережах посіялись гнівні пости про те що бізнес наживається на житті наших військових. І попри те що обласна влада кілька раз публічно проводила успішні відстріли пластин на заводі «Форт» та на полігонах, «всенародний гнів» не вщухав.

Згодом громадянин Борис Пасіченко, який працівникам заводу представився як заступник начальника самооборони Вінницької області написав заяву до правоохоронних органів про те що підприємство виготовляло браковані захисні пластини. 26 серпня суд виніс ухвалу щоб надати тимчасовий доступ до бухгалтерських документів, в яких дані про захисні пластини. Роботу «Агромашу» припинено, виробниче обладнання опломбовано.

Гендиректор «Аромашу» Юрій Пономарь каже що їх підприємство відгукнулось на прохання обласної влади щоб допомогти захисникам, а в результаті залишилось сам на сам з проблемами.

 Кому не подобаються дешеві бронежилети, які виготовляє підприємство на Вінниччині?

За словами Ю. Пономаря, їх підприємство займається виготовленням навісного обладнання для сільгосптехніки, коли в країні розпочали проведення антитерористичної операції, але не було амуніції для захисту бійців, представник обласної влади звернулись по допомогу до керівника підприємства. У липні директор департаменту цивільного захисту облдержадміністрації Сергій Вовченко попросив директора «Агромашу» допомогти зробити термообробку для захисних пластин, які були замовлені в Житомирі, а підприємство не встигало зробити замовлення. Юрій Пономарь звичайно відгукнувся на пропозицію, адже йдеться про захист країни, але запитав чому саме їх попросили, С Вовченко відповів що звертався до кількох підприємств, але йому відмовляли. «Агромаш» провів термообробку, відправив їх в Житомир, їх успішно випробовували. Потім поступило звернення, щоб на «Агромаші» виготовляти такі ж пластини, їх успішно випробували на «Форті» у присутності преси. Згодом замовляв пластини МФ «Без кордонів», вони самостійно проводили відстріл. Між підприємством та благодійним фондом була домовленість, що вони самі перевіряють пластини, якщо вони прострілюються, то їх повертають підприємству.

«За весь період наше підприємство виготовило 1046 захисних пластин. З них це 250 пластин, які поступили для термообробки з Житомира, інші повністю виробництва «Агромашу», - повідомив Ю. Пономарь. – Сталь, яку використовували для виготовлення пластин закупили в Австрії».

Згодом місцеві активісти здійняли ґвалт що ці пластини не якісні.

«Щодо заяв громадськості про брак я не можу нічого сказати, бо до сьогоднішнього дня я не бачив цієї пластини і не тримав її в руках, хоча кажуть що перевіряли її з карабіна в Крижополі. Але є багато технічних нюансів, ніхто не знає як стріляли...», - говорить керівник «Агромашу».

За словами Юрія Пономаря, щоб не виникало питань щодо якості захисних пластин, необхідно співпрацювати з органами, які можуть перевірити, відстріляти партію пластин і дати висновок. Поки що підприємство залишилось з проблемою сам на сам. Хоча влада повинна активно підключитись і спільними зусиллями налагодити виробництво з проведенням експертних оцінок по виготовлених партіях.

Адже виготовлені на Вінниччині захисні пластини допомагають укомплектувати бронежилет четвертого класу по доступній ціні – приблизно 1,5 тис. гривень, в той час як на ринку вони коштують 6 – 8 тис. гривень.

Д речі, на прес-конференції були присутні бійці, вже були в зоні АТО, завтра вони їдуть знову на Схід, хлопці кажуть що перевіряли броніки, вони нормальні, просять не зупиняти виробництво захисних пластин.

 Кому не подобаються дешеві бронежилети, які виготовляє підприємство на Вінниччині? - фото 2

 Кому не подобаються дешеві бронежилети, які виготовляє підприємство на Вінниччині? - фото 3

Кому не подобаються дешеві бронежилети, які виготовляє підприємство на Вінниччині? - фото 4

Кому не подобаються дешеві бронежилети, які виготовляє підприємство на Вінниччині? - фото 5

ВИННИЦА.info


0
0