17 черв. 2018 09:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

107

0

Коровій: мене дуже турбує ситуація, яка склалась з Брацлавським коледжем

Коровій: мене дуже турбує ситуація, яка склалась з Брацлавським коледжем

 Коледж на Вінниччині, який вийшов з ВНАУ, не зареєстрували і не видали акредитацію


Коровій: мене дуже турбує ситуація, яка склалась з Брацлавським коледжем

 22 травня депутати Вінницької обласної ради підтримали рішення «Про надання згоди на передачу з державної власності цілісного майнового комплексу Брацлавського агроекономічного коледжу ВНАУ до спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Вінницької області». Також облрада передбачила 10 млн. гривень для фінансування закладу освіти, який має стати комунальною власністю. Але зараз заклад освіти в невизначеному стані – працівників попередили про вивільнення у зв’язку з ліквідацією, а нову структуру, яка ще й повинна отримати акредитацію, не створили.

Питання діяльності закладу освіти на сесії 15 червня підняв депутат обласної ради Дмитро Рижмань, який є керівником Брацлавського коледжу, звернувшись до голови Вінницької ОДА Валерія Коровія.

«Я тричі говорив з першим заступником міністра освіти, який казав, що все буде нормально, але воно не нормально. Зверніть увагу, що перевибори, дестабілізація колективу, десь комусь на руку…», - почав Рижмань.

Валерій Вікторович каже, що ситуацію з коледжем потрібно вирішувати негайно.

«Мене дуже турбує ситуація, яка склалась з Брацлавським коледжем. По перше, ми зарезервували для колежу 10 млн. гривень. Ми прийняли останнє рішення, яке вносилось в сесійну залу. Мене турбує те, що відповідно до прийнятого рішення Вчена рада Аграрного університету попередила всіх співробітників про звільнення на протязі 2 місяців і передала всі документи в Центр зайнятості. Вже місяць пройшов. Але куди ці люди, вчителі, викладачі перейдуть? Друге – ми створили структуру, яка отримує акредитацію, а вже йде вступна компанія... Пропоную щоб ми якось залагоджували цю ситуацію. Моя позиція така, тут треба сісти і змоделювати ситуацію, яка буде через місяць і більше, бо ми можемо мати дуже непросту ситуацію», - говорить голова ОДА.

Відомо, що Брацлавському коледжі навчаються 322 студенти, там працюють 44 науковців.

Вчена рада ВНАУ 4 червня підтвердила рішення про ліквідацію відокремленого структурного підрозділу за ініціативою трудового колективу Брацлавського агроекономічного коледжу Вінницького національного аграрного університету.

Вiнниця.info