18 черв. 2015 13:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

63

0

Коровій наказав зберегти дороги: вантажівки будуть зважувати і обмежать рух у спеку

Коровій наказав зберегти дороги: вантажівки будуть зважувати і обмежать рух у спеку

 У спеку вантажівкам перекриють рух


Коровій наказав зберегти дороги: вантажівки будуть зважувати і обмежать рух у спеку

 15 червня голова Вінницької облдержадміністрації підписав розпорядження «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування», яким передбачено здійснювати ваговий контроль на дорогах, забезпечити обмеження руху автотранспортних засобів загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більше ніж 7 тонн при температурі повітря більше ніж +28 градусів тепла.

Розпорядження № 359 від 15.06.2015 оприлюднено на сайті ОДА.

Згідно документу, ДАІ, Укртрансінспекція та Служба автомобільних доріг у Вінницькій області повинні:

- забезпечити цілодобове здійснення габаритно-вагового контролю з використанням пересувного пункту контролю на автомобільних дорогах загального користування області, у першу чергу – на автодорогах з найбільшими вантажопотоками.

- запровадити, при обмеженні руху транспортних засобів, чергування працівників відповідальних служб для організації виконання зазначених заходів.

- повідомляти негайно про обмеження руху на окремих ділянках доріг місцеві органи влади та органи місцевого самоврядування, а також через засоби масової інформації доводити до відома власників великовагових транспортних засобів та населення про запроваджені обмеження.

- інформувати про результати контролю департамент ЖКГ про обмеження руху автотранспортних засобів у період з червня по вересень поточного року.

Окрім того, ДАІ та САУ повинні визначити окремі ділянки доріг на яких буде обмежено рух транспорту загальною вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь більше ніж 7 тонн при температурі повітря більше ніж +28ºС.

Для відстою великовагового автотранспорту у період тривалої спекотної погоди повинні підготувати та облаштувати майданчики.

ВИННИЦА.info