13 черв. 2018 16:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

58

0

Коровій звітував Студентській раді Вінниччини. Про що молодь просить губернатора? Фото

Коровій звітував Студентській раді Вінниччини. Про що молодь просить губернатора? Фото

 Коровій звітував Студентській раді Вінниччини. Про що молодь просить губернатора? Фото


Коровій звітував Студентській раді Вінниччини. Про що молодь просить губернатора? Фото

 13 червня голова Вінницької обласної державної адміністрації провів зустріч з представниками Студентської Ради Вінниччини. Сьогодні був перший звіт голови ОДА перед молоддю, який за словами Валерія Вікторовича стане традиційним.

Валерій Коровій ввів студентів в екскурс про роботу ОДА, розповів про основні свої завдання на посаді губернатора, прозвітував про соціально-економічний розвиток області та повідомив результати реформи децентралізації, при якій громади отримали значні фінансові ресурси та можливість самостійного прийняття рішень щодо розвитку територій.

«Перед нами стоїть базове питання – розвиток територій, створення робочих місць. Якими би місто не було б комфортним для проживання, якщо ми не зробимо місто потужним адміністративним центром, молодь буде звідси виїжджати. Тому ми максимально будуємо свою стратегію на стимулювання розвитку територій», - зазначив Валерій Коровій.

Після звіту молоді люди мали можливість поставити Валерію Коровію питання, які турбують студентство.

Голова Студентської Ради Вінниччини Мельник Олександр поцікавився, чи залишать для студентів пільговий проїзд в транспорті.

«Якщо мова йде про міський транспорт, повинно бути рішення міської ради. Якщо мова йде про внутрішньообласне переміщення, ці кошти повинні бути передбачені в кошторисах видатків вищих навчальних закладів. В них коштів, наприклад, немає. Чи можемо ми фінансувати по обласному бюджету? Можемо, за умови, що розробимо якісну Програму, затвердимо її на сесії і тільки під Програму можемо розпочати фінансування. Питання криється в тому, чи будемо ми спроможні профінансувати.

Я пропоную опрацювати питання і переглянути цифри. 10 млн. гривень ми «потягнемо», але в мене є сумнів на предмет того, що потрібно лише 10 мільйонів», - сказав В. Коровій та відмітив, що на Вінниччині в обласному бюджеті передбачили 12 млн. грн. на компенсацію за пільговий проїзд на міжміських маршрутах для АТО-вців.

Світлана Ярова запитала чи можливо передбачити кошти для реалізації молодіжних ініціатив. Вона пропонує встановити квоту для молодіжних ініціатив: 8 - 10% бюджету, який передбачено на фінансування Конкурсу проектів розвитку територіальних громад.

«Думаю, що це можливо. Але ініціативу потрібно обговорювати. Коли ти приходиш в сесійну залу обласної ради, там різні депутати. Я – «за» таке рішення, але прошу, щоб ви також були активні в процесі розмови з депутатами. Адміністратором Конкурсу є профільні департаменти ОДА, очолює групу голова обласної ради, будемо ставити це питання. Думаю, що 10% направлятимемо на молодіжні ініціативи», - відповів В. Коровій.

Також представники молоді просили, щоб обласна влада виділила приміщення для молодіжних організацій. На що Валерій Вікторович повідомив, що вже створено комунальний заклад «Вінницький молодіжний центр «Квадрат». Приміщення відремонтують і до кінця року молодь матиме простір для проведення заходів.

Довідка.

Студентська Рада Вінниччини є координаційним та консультативно-дорадчим органом при голові Вінницької обласної державної адміністрації, метою роботи якого є створення сприятливого середовища для задоволення соціальних, інтелектуальних, творчих, духовних, економічних та інших інтересів студентської молоді області.

Коровій звітував Студентській раді Вінниччини. Про що молодь просить губернатора? Фото

Коровій звітував Студентській раді Вінниччини. Про що молодь просить губернатора? Фото - фото 2

Коровій звітував Студентській раді Вінниччини. Про що молодь просить губернатора? Фото - фото 3

 

Коровій звітував Студентській раді Вінниччини. Про що молодь просить губернатора? Фото - фото 4

Коровій звітував Студентській раді Вінниччини. Про що молодь просить губернатора? Фото - фото 5

Коровій звітував Студентській раді Вінниччини. Про що молодь просить губернатора? Фото - фото 6

Коровій звітував Студентській раді Вінниччини. Про що молодь просить губернатора? Фото - фото 7

Коровій звітував Студентській раді Вінниччини. Про що молодь просить губернатора? Фото - фото 8

Коровій звітував Студентській раді Вінниччини. Про що молодь просить губернатора? Фото - фото 9

Коровій звітував Студентській раді Вінниччини. Про що молодь просить губернатора? Фото - фото 10

Коровій звітував Студентській раді Вінниччини. Про що молодь просить губернатора? Фото - фото 11 

Коровій звітував Студентській раді Вінниччини. Про що молодь просить губернатора? Фото - фото 12

Вінниця.info