25 верес. 2017 17:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

140

0

Корвет «Вінниця» почали ремонтувати

Корвет «Вінниця» почали ремонтувати

 Корвет «Вінниця» почали ремонтувати  


Корвет «Вінниця» почали ремонтувати

 Під час захоплення корвету «Вінниця» окупантами, він зазнав пошкоджень. Крім того, вже багато років він не проходив належного ремонту. 23 вересня в Одесі судно підняли в сухий док та почали очищати. Після цього його ремонтуватимуть на одному зі спеціалізованих підприємств в Києві.

Про це повідомляє прес-службa Вінницької міської рaди.

Корвет «Вінниця» раніше дислокувався у Південній військово-морській базі в смт. Новоозерному, що в Криму. Проте під час анексії Криму російські війська захопили цю базу і корвет «Вінниця» зокрема. Пізніше корабель вдалось переправили до Одеси, де він дислокується й нині.

«Корвету вже 40 років, крім того, він був пошкоджений під час анексії Криму. Проте судно дійсно якісно будувалось. Такого класу корвет вкрай необхідний сьогодні для військово-морських сил України для оборони морських рубежів. Ми, громада Вінниці, звернулась до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з колективною заявою про необхідність ремонту корвету. Також ми дуже вдячні міському голові Сергію Моргунову, який завжди підтримує екіпаж корвету, меценатам та волонтерам.

 Тож було вирішено розпочати ремонт судна. В суботу, 23 вересня командир корвету запустив двигун, і корабель своїм ходом вирулив з причалу. З допомогою буксиру корвет підняли в сухий док. Це була досить складна операція, адже корабель важить тисячу тон. Його підняли на поверхню та почали очищати від того, що наросло за роки – мідії, ракушки тощо. Адже для того, щоб корабель виконував бойові завдання, раз в п’ять років він повинен проходити сухий док. Всі боялись, що корпус корвету «Вінниця» вже зношений, але коли його підняли побачили що він може бути відновлений», – розповів уповноважений Вінницького міського голови, депутат п’яти скликань міської ради Володимир Савельєв.

Сьогодні корвет почали очищати піскоструєм. Протягом місяця його ремонтуватимуть у доку. Після цього корвет відправлять на київський завод, який спеціалізується в цій сфері. Тут його будуть переоснащувати та озброювати.

Корвет «Вінниця» почали ремонтувати 

Корвет «Вінниця» почали ремонтувати - фото 2 

Корвет «Вінниця» почали ремонтувати - фото 3 

Вінниця.info, фото - прес-службa Вінницької міської рaди.