10 жовт. 2016 13:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

81

0

Костянтин Кармалюк: «Народний Фронт» не визнає вибори в Росії, та закликає світ зупинити військову агресію цієї країни

Костянтин Кармалюк: «Народний Фронт» не визнає вибори в Росії, та закликає світ зупинити військову агресію цієї країни

 Рада ухвалила Заяву «З приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання»


Костянтин Кармалюк: «Народний Фронт» не визнає вибори в Росії, та закликає світ зупинити військову агресію цієї країни

 20 вересня Верховна Рада ухвалила Заяву «З приводу невизнання Україною легітимності виборів до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації сьомого скликання», проект якої розроблений і пролобійований за ініціативи Яценюка депутатами від НФ.

Відповідно до Заяви, ВР не визнає легітимність виборів до «ГосДуми», а отже - всього її складу та повноважень. Постанова Яценюка закріплює нелегітимність всієї Думи та нікчемність (правову недійсність) будь-яких її подальших актів та рішень. Це означає фактичний розрив відносин з режимом, який окупував території України. Причина невизнання - незаконне проведення виборів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь. Внаслідок цього результати голосування по всій Росії були нелегітимні за російським і міжнародним правом (навіть без урахування інших порушень). Теоретично, Центрвиборчком РФ має терміново ухвалити рішення про перерахунок голосів на виборах «Госдуми», - щоби жоден голос на дільницях у окупованих АР Крим та Севастополі не був врахований. На практиці ми розуміємо, що в Росії тоталітарна диктатура, яка не визнає й не виправляє помилки й злочини свого царя. Ймовірно, Кремль піде на саморуйнівне протистояння зі світом, благатиме й вимагатиме визнати законною окупацію Криму. Голосування за заяву про Думу показало, хто в Раді не на словах, а на ділі працює на Росію або займає дуже м’яку позицію щодо агресора. Так, проти проекту Заяви в профільному комітеті проголосували Юлія Льовочкіна («Опоблок», сестра Сергія Льовочкіна), Світлана Заліщук («БПП»/ «Демальянс»/ «Єврооптимісти») та Борис Тарасюк («Батьківщина»).

Голова обласного осередку «Народного Фронту» Костянтин Кармалюк переконаний, що з країною-агресором не може бути компромісів і цивілізовані країни повинні підтримати Україну в визнанні нелегітимності Думи.

«Всі цивілізовані країни мають підтримати Україну й підтвердити, що наступна Дума буде цілком нелегітимна. Постанова Яценюка створює прецедент для інших держав - з агресором не може бути компромісів, потрібен лише колективний тиск. Питання Криму не може й не повинно вирішуватися окремо від Донбасу. Кримський півострів є так само окупованим, як і території так званих «ДНР»/»ЛНР». Верховна Рада та Кабінет Міністрів України своїми Постановами надали і Криму, й Донбасу однаковий правовий та економічний статус – «тимчасово окупованих територій», - зазначає політик.

Прес-служба партії «Народний фронт»