10 жовт. 2013 11:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Суспільство
0

9

0

Кожен другий вінничанин жертвує особистим життям заради кар’єри

Кожен другий вінничанин жертвує особистим життям заради кар’єри

Лише третина опитаних відчувають, що в їхньому житті є гармонія між роботою та особистим життям


Кожен другий вінничанин жертвує особистим життям заради кар’єри

Кожному другому «білому комірцю» доводиться жертвувати особистим життям заради кар’єри. Такі результати були отримані під час дослідження, що проводилося Міжнародним кадровим порталом HeadHunter Україна. Всього лише третина опитаних відчувають, що в їхньому житті є гармонія між роботою та особистим життям.

Кожен десятий офісний працівник є добровільним трудоголіком. Cуттєвий перекіс інтересів у бік роботи — його особистий, добровільний вибір. Чоловіків серед таких респондентів більше (12%), ніж жінок (7%). Особливо часто жертвують особистим часом заради роботи фрілансери — серед них трудоголіків 20%.

У більшості ж випадків ночують у офісі та працюють на вихідних — не з доброї волі. Кожен третій вимушений жертвувати особистим життям заради заробітку й через неможливість знайти іншу, більш високооплачувану, роботу. 20% офісних працівників ставлять роботу вище сім’ї тільки тому, що по-іншому неможливо зробити успішну кар’єру. Ще 27%, хоча й прийняли добровільне рішення сконцентруватись на кар’єрі, були би не проти працювати менше і більше часу присвячувати собі. Ще 10% не встигають жити повноцінним життям поза роботою тільки тому, що так склались обставини.

Заради кар’єрних амбіцій найчастіше жертвують відпочинком і душевним спокоєм. Часто від роботи страждає здоров’я, сім’я, хобі та друзі трудоголіка. А ось без жертв обходиться вкрай рідко.

 Кожен другий вінничанин жертвує особистим життям заради кар’єри

Від кар’єри заради сім’ї відмовляються значно рідше. Про такий вчинок заявили 6% опитаних. Але на відміну від тих, кому доводиться багато працювати, цей вибір значно частіше добровільний (31%). Кожен другий респондент із цієї групи (54%) не відмовився би від можливості більше займатися своєю кар’єрою. І тільки 15% зізнались, що вибір на користь сім’ї вони зробили під тиском зовнішніх обставин. Найчастіше при такому життєвому виборі респондентам доводиться жертвувати можливістю багато заробляти й досягнути кар’єрних вершин.

 Кожен другий вінничанин жертвує особистим життям заради кар’єри - фото 2

Причини відсутності балансу між роботою і особистим життям більшості респондентів бачаться швидше зовнішніми. Для майже половини опитаних головна причина — завищені вимоги й очікування роботодавців (43%). Ще для 20% основна перепона в досягненні гармонії — система цінностей та стереотипів, що склалась у державі, а також непроста економічна ситуація.

Тільки третина опитаних упевнені, що не можуть досягнути гармонії між роботою та особистим життям тому, що самі не вміють її організовувати (37%). Більш самокритичні в цьому питанні топ-менеджери, власники бізнесу та фрілансери. Менеджери середньої ланки й лінійні спеціалісти частіше звинувачують у всьому зовнішні обставини.

 Кожен другий вінничанин жертвує особистим життям заради кар’єри - фото 3

Данні були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного у вересні 2013 року. В опитуванні брали участь 2839 респондентів з різних регіонів України.

ВИННИЦА.info


0
0