22 жовт. 2015 09:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

67

0

Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик відвідав Вінниччину

Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик відвідав Вінниччину

 Віталій Скоцик - політик нової генерації


Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик відвідав Вінниччину

 «Не дамо продати українську землю. Змінимо ставлення держави до села. Закладемо могутню основу національної економіки» - саме з таким гаслом на Покрову, свято українського козацтва і в День захисника України, відвідав Вінниччину лідер Аграрної партії України — Віталій Скоцик.

Свій візит голова партії розпочав з с. Непедівки Козятинського району, де зустрівся з партійним активом районної організації, керівниками потужних сільськогосподарських підприємств, фермерами, виробниками, вчителями та лікарями.

Розвиток переробки та перетворення нашої держави з сировинного придатку на країну з високотехнологічним виробництвом — одне з пріоритетних завдань, яке ставить перед собою Аграрна партія України. І про це неодноразово говорить і на вінницькій землі її лідер Віталій Скоцик. У полі, в цехах, в яблуневих садах, спілкуючись з цілими залами делегатів та купкою втомлених від праці селян, і пояснює, що і як можна змінити, аби не бути бідними в багатій країні і робити так, щоб багатіли всі навколо тебе.

Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик відвідав Вінниччину

«Ми повинні повністю переглянути економіку нашої країни перетворивши її з сировинної в економіку з глибокою переробкою, створюючи робочі місця, платячи нашими людям заробітну плату, генеруючи податки та розвиваючи наші місцеві громади», — наголошує Віталій Скоцик.

Також, під час відвідин нашого регіону керівник Аграрної партії України побував і на низці підприємств області, зокрема на малому підприємстві «Руслана», яке займається переробкою твердих побутових відходів на будівельні та оздоблюючі матеріали; ПАТ «Дружба», що займається вирощуванням яблук, та фермера — Юрія Марухна, який є найбільшим виробником картоплі в області.

Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик відвідав Вінниччину - фото 2

- Розкажіть про вашу партію, адже за період її існування вона постійно трансформується.

- Ми є однією з найстарших партій в політичній системі України, вона дійсно пройшла досить складний шлях трансформації. Партія по суті за змістом, за складом, за ідеологією є нова, адже формується на основі вільного селянина. Але разом з тим в цій партії є великий політичний досвід. Саме ця партія в свій час взяла на себе відповідальність за аграрну реформу. Звісно, були помилки, але вони були зумовлені тим часом, в якому здійснювалися ці кроки.

- Аграризм — це основна ідея вашої партії. Це дуже вдала світова практика. Що нового ви вкладаєте в цю ідеологію, суто українське?

- Це одна із найстаріших ідеологій у світі. Найбільша цінність у державі — це земля. Якщо про неї дбати, на відміну від газу чи нафти, вона буде нас годувати завжди. Наша земля покрита родючими грунтами на 25%. Я об'їхав нашу велику країну тричі, побував у кожній області, районному центрі, країну, яка говорить на різних мовах, сповідує різні релігії та має безліч різних національностей. Я собі ставив таке запитання: «На основі чого я можу об'єднати цю країну. Відповідь дуже проста. Людина, яка працює на землі, незалежно в якій області вона живе, цінує і ставиться до землі однаково. Аграрій поєднує у собі романтичний демократизм західного громадянина з економічним прагматизмом східного. Земля як цінність і людина, яка працює на землі, як найбільша цінність у країні.

- Чи готові ви до виборів у місцеві ради, що пройдуть буквально через тиждень?

- Ми будували партію знизу доверху, ми повністю готові до місцевих виборів, і на основі тієї структури, що ми будували, ми готові і до виборів парламентських. Ми оптимісти і впевнені, що наберемо велику кількість голосів.

- Розкажіть трішки про свою родину.

- Дуже люблю їздити верхи на коні. Я майже все життя був на коні, але почав їздити у сідлі, лише з першого курсу аграрного університету, в якому навчався і з часом викладав. Справжній чоловік повинен розбиратися у конях, в жінках і в вині. Адже кінь - це втілення природи, це дуже класний друг, який, на відміну від собаки, не може говорити. Він передає тобі собі свої емоції і забирає твої, особливо негативні. Справжній чоловік повинен любити жінку, цінувати і носити на руках. Адже жінка - це матір, берегиня. Вино - це сік сонця, це відчуття світу, культура різних місцин, а не лише алкоголь. Я родом із простої селянської родини, вся моя родина - це вчителі. Мама - вчителька початкових класів, нещодавно вийшла на пенсію. Я найменший у своїй родині, маю двох старших братів та сестру. Старший брат - директор гімназії, сестра, завуч у місцевій школі, і ще один брат є кращим вчителем історії двох років. І всі невістки і зять також вчителі. Я єдиний, хто не є вчителем, хоча деякий час викладав, тому можу себе віднести до освітнього складу нашої держави. У мене троє дітей та чудова дружина. Найменшій Дарині - шість років, Данилу десять і Діані - сімнадцять. Маємо з дружиною Тетяною таке собі 3Д. Живемо під Києвом, але раніше моталися часто по світу, тому не мали свого куточка. Наразі живемо у приватному будинку, маємо ставочок і три сотки городу, який нас годує повністю усім. Там знаходиться тепличка, цим всім займається мама дружини, яка живе з нами. Ми ніколи не наймали няню для наших дітей. Тому дружина віддає всю себе дітям.

- Чи вистачає вашій родині вашої уваги?

- На жаль, ні. І це основна проблема мого життя. Моя старша донька завжди ображалася на мене, адже я їй не приділяв достатньо уваги, через свій спочатку бізнесовий, а тепер політичний щільний графік. Адже все, що я роблю, я не можу робити наполовину, або на десять відсотків. І завжди говорю своїм дітям: якщо ми хочемо жити добре, ми повинні добре працювати і гарно відпочивати. І звісно, планую свій робочий тиждень так, аби вихідні проводити з дітьми у музеї чи на конях верхи. Моя дружина Тетяна повністю віддає себе дітям, тому я дуже їй вдячний і часто приходжу додому з квітами, які я сам обираю для неї в тепличному господарстві. Завдяки їй наші діти дуже талановиті, освічені, класні. Все, що я роблю, я роблю завдяки тому, що у мене класна родина. Колись ми з Тетяною обрали собі малесенький будиночок. І вийшли на подвір'я, а навколо нас височіли багаті приватні будинки. І тоді я сказав: «Дивись, люба, хто ці люди. Де вони заробляють такі кошти, адже і ми не бідні люди». Я очолював безліч закордонних компаній і отримував чималу заробітну плату. І, розуміючи, що це будинки суддів та прокурорів, ставлю собі завдання викорінити корупцію у нашому суспільстві, адже добре розумію, скільки грошей вони насправді заробляють і звідки беруться ті дачі. Так, наша партія унікальна, адже побудована на основі демократичного централізму і люди приймають участь у формуванні рішень. І команда партії — це відкриті і чесні люди, які вірять в те, що можна по-іншому. Єдине, що вони мене запитують: «А ви нас не зрадите? Адже ми справді віримо, що можна змінити життя на краще». І я разом з ними усіма вірю, що ми зможемо змінити наше життя на краще.

На сьогодні Аграрна партія стабільно посідає лідируючі позиції на політичній арені України та нашого регіону зокрема, і хоча до кінця передвиборчих перегонів ще є час, проте перші переможні результати вже не забарилися. «Кількість депутатів від Аграрної партії України, яка сформована до обласної і районної рад, займає сьоме місце в Україні. Якщо брати по сільських територіях, то ми маємо десь до 50% людей, в чию перемогу ми віримо», — заявляє голова Вінницької обласної партійної організації Аграрної партії України Корнійчук Олександр Васильович.

Свідченням потужної підтримки вінницькими аграріями даної політичної сили стала, зокрема, і масовість виїзного засідання в Тульчині. Туди приїхало близько 500 кандидатів у депутати різних рівнів. У рамках з`їзду на місцевому стадіоні для жителів Тульчина та його гостей було організовано концерт, а місцеві виробники і аграрії презентували всім присутнім різні смаколики та напої, дари полів та садів, щедроти матінки-землі, яка нас годує.

Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик відвідав Вінниччину - фото 3 

 Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик відвідав Вінниччину - фото 4