27 серп. 2018 12:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

93

0

Люди просять зберегти фасади історичних будівель у Вінниці та очистити водоростями Південний Буг

Люди просять зберегти фасади історичних будівель у Вінниці та очистити водоростями Південний Буг

 На сайті Єдиної системи місцевих петицій вінничани підписали дві петиції


Люди просять зберегти фасади історичних будівель у Вінниці та очистити водоростями Південний Буг

 На сайті Єдиної системи місцевих петицій вінничани підписали дві петиції: щодо заборони змінювати вигляд фасадів історичних будівель, яка зареєстрована 16 серпня та пропозиція очищення річки Південний Буг за допомогою водорості хлорела, що була оприлюднена 15 серпня.

«Пропоную заборонити вносити радикальні зміни у вигляд фасадів історичних будівель: прибудови конструкцій (тимчасових та постійних) розміщення вивісок, білл-бордів, які порушують єдність та стиль архітектурного ансамблю. А також демонтувати вже існуючі конструкції, що підпадають під вищезгадану категорію», – йдеться у петиції Оксани Куци щодо заборони на зміну вигляду фасадів історичних будівель щодо архітектурного ансамблю на Європейській площі.

«Пропоную розпочати очищення Південного Бугу за допомогою спеціальної суспензії, яка містить одноклітинні водорості хлорела (Chlorella vulgaris). Такий природний метод очищення дає наступні переваги:

1. Запобігає "цвітіння" водойми синьо-зеленими водоростями;

2. Збагачує воду киснем, що в свою чергу запобігає замору риби та розпад відмерлої біомаси;

3. Сприяє розвитку планктону, який є кормом для риб;

4. Усуває неприємний запах;

5. Зменшує енерговитрати при очищенні води для центрального водопостачання міста;

6. Покращує загальну екологічну ситуацію водойми», – йдеться у петиції Віктора Самойлова щодо очищення річки Південний Буг за допомогою водорості хлорела.

Станом на 27 серпня першу петицію підписало 363 особи із 350 необхідних, другу – 369 із 350 необхідних. Відповідь на звернення міська рада оприлюднить не пізніше 9 вересня.

Вiнниця.info