24 лют. 2018 10:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Культура
0

105

0

Людмила Станіславенко передала унікальні книги найстарішій бібліотеці Вінниці

Людмила Станіславенко передала унікальні книги найстарішій бібліотеці Вінниці

 «Мова - це спогади з дитинства, світлі моменти істини, прояви патріотизму»: Людмила Станіславенко 


Людмила Станіславенко передала унікальні книги найстарішій бібліотеці Вінниці

У найстарішій у Вінниці бібліотеці №1 відбулося свято приурочене до міжнародного Дня рідної мови та зустрічі зими з весною - Стрітення. Під час заходу студенти будівельного технікуму, які є членами клубу «Калинонька», розповіли про різноманітні традиції святкування Стрітення.

Рідна мова, як і звичаї народу, - це найцінніший елемент, який не тільки об’єднує, але і робить нас набагато сильнішими.

На свято завітала голова постійної комісії обласної Ради з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмила Станіславенко, яка подарувала унікальні книги Мирослави Слободянюк усім бібліотекам міста.

«Для мене мова - це спогади з дитинства, світлі моменти істини, прояви патріотизму. Одним із проявів любові до рідної батьківщини та мови є соціальні проекти. Саме завдяки любові та небайдужості до людей вирішила купити книги Мирослави Слободянюк «Невидиме Сонце» та подарувати видання усім бібліотекам Вінниці. Завдяки цьому проекту разом з авторкою зібрали кошти на лікування 19-річна Анжеліки Фалейтор, яка хворіє на дитячий церебральний параліч, має вивихнуті ноги різної довжини та деформований хребет. Дякую за запрошення та змогу пізнати нові традиції України», - розповіла депутат.

В заході брала участь і журналістка Мирослави Слободянюк, яка продемонструвала присутнім справжню силу слова, читаючи свої вірші.

Завідувач бібліотечної філії №1 Ольга Вергун провела екскурсію та розповіла, що в бібліотеці працюють клуби за інтересами різного віку, постійно проводять різноманітні майстер-класи. Бібліотека зосереджена на читачів підліткового віку та дорослих вінничан. Працівники закладу обслуговують близько 5000 читачів. Так, як це перша бібліотека міста, вінничани з покоління в покоління приводять сюди своїх рідних та друзів. Тож бібліотекарі постійно приваблюють читачів новинками.

«Піднімаючись на другий поверх у нас поки що білі стіни. Але вінницький талановитий художник Олександр Нікітюк пообіцяв оригінально розмалювати їх. Тому скоро всередині закладу будуть приємні зміни», - додала Ольга Вергун.

По закінченню свята присутніх пригощали живим хлібом, який був приготовлений за стародавнім рецептом. Гостям тут завжди раді. Кожному читачеві знайдуть цікавинки, з якими життя стає привабливішим.

Людмила Станіславенко передала унікальні книги найстарішій бібліотеці Вінниці

Людмила Станіславенко передала унікальні книги найстарішій бібліотеці Вінниці - фото 2

Людмила Станіславенко передала унікальні книги найстарішій бібліотеці Вінниці - фото 3

Людмила Станіславенко передала унікальні книги найстарішій бібліотеці Вінниці - фото 4

Людмила Станіславенко передала унікальні книги найстарішій бібліотеці Вінниці - фото 5

Фото – Людмили Станіславенко