17 груд. 2014 13:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Місто
0

35

0

Маленьких вінничан запрошують до майстерень Діда Мороза

Маленьких вінничан запрошують до майстерень Діда Мороза

 Перші три дні дітлахи виготовлятимуть тут новорічні листівки та подарунки воїнам АТО


Маленьких вінничан запрошують до майстерень Діда Мороза

З 19 грудня до 14 січня у бібліотеках Вінниці працюватимуть майстерні Діда Мороза.  Перші три дні дітлахи виготовлятимуть тут новорічні листівки та подарунки воїнам АТО. Усі бажаючі можуть долучитися до цієї справи та власноруч зробити подарунок для наших захисників. Також у майстерням дітей навчатимуть виготовляти оригінальні новорічні та різдвяні прикраси. Серед іншого, діти малюватимуть ялинки зубною щіткою, створюватимуть малюнок пір’їною, робитимуть зимовий пейзаж із різних круп.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

За останні кілька років вінницькі бібліотеки відчутно змінилися. Тепер це не лише книгозбірні, а й справжні творчі центри. Тут створені умови для навчання, відпочинку та творчого розвитку людей різного віку. У закладами можна безкоштовно скористатися послугами інформаційних Інтернет-центрів та відвідувати різноманітні гуртки за інтересами. Бібліотеки міста постійно модернізуються, щоб відповідати вимогам часу. Завдяки цьому  вони приваблюють все більше відвідувачів.

От  і  цьогоріч  з 19 грудня по 14 січня у 10  бібліотеках-філіях Вінницької міської централізованої бібліотечної системи, що функціонують в різних районах міста,  триватиме робота «Майстерень Діда Мороза». Театралізоване відкриття проекту відбудеться 19 грудня о 13 годині у центральній міській бібліотеці ім. І.В.Бевза  (Хмельницьке шосе, 4) та о 15 годині у  центральній бібліотеці  для дітей та юнацтва  (просп. Космонавтів, 63) і бібліотеці-філії №11 Вінницької ЦБС.

Тож кожен вінничан, щодня з 15 до 17 години (за винятком святкових та вихідних днів)  може завітати  до  однієї із бібліотек, щоб   безкоштовно відвідати   майстер-класи з різних технік hand-made: квілінгу, ниткографії, оригамі, декупажу, паперопластики, петриківського розпису та ін., а також, власноруч виготовити новорічні, різдвяні святкові сувеніри для своїх  рідних та близьких.

Маленьких вінничан запрошують до майстерень Діда Мороза

Упродовж перших трьох днів відвідувачі майстерень будуть виготовляти новорічні подарунки та листівки воїнам АТО. Усі бажаючі можуть долучитися та власноруч виготовити новорічно-різдвяні сувеніри та листівки українським воїнам. «Це будуть  вітальні листівки,  браслети, обереги та інші сувеніри із використанням національної символіки», – говорить директор Вінницької міської централізованої бібліотечної системи Ірина Івасюк.

Під час дії інтерактивного проекту вінничани матимуть змогу навчитися своїми руками робити новорічні вітальні листівки, витинанки, гірлянди, сніговиків з синтепону, паперові ліхтарики, ялинкові прикраси, ялинки з  різних  видів матеріалів, різдвяні дзвіночки,  новорічні кулі, маски, букети,  іграшки із фетру, ляльки-мотанки, янголят,  обереги,  та багато іншого.

Маленьких вінничан запрошують до майстерень Діда Мороза - фото 2

Також, у рамках  новорічно-різдвяних свят у бібліотеках відбудеться конкурс дитячої творчості «Новорічно-різдвяний вернісаж» з виготовлення  кращих  святкових іграшок та вітальних листівок. До участі у конкурсі дитячої творчості запрошуються  користувачі  17 бібліотек-філій ЦБС. Вікові категорії учасників: молодша (від 6 до 11 років); старша ( від 12 до 15 років ). Журі визначатиме  по 3 переможці у двох вікових категоріях у кожній із номінацій: «Дивосвіт різдвяних свят» (іграшка), «Новорічне вітання» (листівка). При оцінці конкурсних робіт враховується: відповідність робіт тематиці, творча фантазія, майстерність виконання. 13 - 14 січня у Центральній бібліотеці  для дітей та юнацтва відбудеться виставка робіт у обох номінаціях. Переможців конкурсу нагородять дипломами Вінницької міської ЦБС та  заохочувальними подарунками. Церемонія нагородження відбудеться 15 січня у Центральній бібліотеці  для дітей та юнацтва  (просп. Космонавтів,63).

Довідка. Інтерактивний проект «Майстерні Діда Мороза» відбуватиметься у таких бібліотеках:

–    Центральна міська бібліотека ім. І. В. Бевза (Хмельницьке шосе, 4);

–    Центральна бібліотека для дітей та юнацтва (просп. Космонавтів, 63)

–    Бібліотека-філія №2 (вул. Маяковського, 122)

–    Бібліотека-філія № 6 (пров. К. Маркса, 50);

–    Бібліотека-філія 7 (вул. Баженова, 32);

–     Бібліотека-філія 8 (вул. Червоноармійська, 39);

–    Бібліотека-філія 11 (вул. Я. Свердлова, 189);

–    Бібліотека-філія 12 (вул. Київська, 126);

–    Бібліотека-філія 13 (просп. Космонавтів, 39);

–    Бібліотека-філія 16 (вул. А. Бучми, 96).

 ВИННИЦА.info


0
0