11 берез. 2018 17:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

188

0

Майстриня-інвалід шукає спеціалістів, які допоможуть їй одужати

Майстриня-інвалід шукає спеціалістів, які допоможуть їй одужати

Аби дочка могла стати повноцінною, 19 років мати намагається знайти спосіб її оздоровлення


Майстриня-інвалід шукає спеціалістів, які допоможуть їй одужати

Мати 19-річної Юліанни Піменової з селища Браїлів на Вінниччині, звернулася до редакції Вiнниця.info з проханням розшукати медиків, які допоможуть одужати її дочці. Дівчина – інвалід з дитинства.  

«За своїх 19 років вона лише й те робила що боролася з хворобою, діагнозом ДЦП, атрофія зорового нерва, Енцефалопатія головного мозку, судорожний синдром, черепно-мозковою травмою, і на даний час невиліковним діагнозом F-7. Хвороба Юліанни прогресує, не дає вільно жити і рухатися. Вона не вміє читати, писати, важко розмовляє», - розповіла Ксенія Піменова.

Останні кілька років Юліанна почала власноруч створювати прикраси. Щоб відволіктися від свого становища та підтримати мати-одиначку.

«Попри свою недугу творить красу своїми руками з полімерної глини, заліза, дерева і інших матеріалів. Так, як може, бореться з хворобою. Знаходить себе в створенні чудових прикрас. Ми навіть відкрили соціальну крамничку. Там продаємо свої прикраси та вироби інших людей з інвалідністю. Такий магазин - єдиний в Україні. Його мета -  хоч якось підтримати інших особливих мам та дітей. Всі хто що створює руками, може продавати за будь-яку ціну не оплачуючи за місце в крамничці», - продовжує Ксенія.

Аби дочка могла стати повноцінною, всі роки мати намагається знайти спосіб її оздоровлення.

«Щоб забрати біль і повернути дівчину в здоровий стан. В Україні нам раніше відмовляли в лікуванні через брак коштів. На державному рівні їй дали інвалідність. І все. Та дівчина, яка раніше була на візкові, зараз ходить! І знаю, Юліанну можна вилікувати. Ми зверталися в різні закордоні клініки. Кругом відмова. Кажуть, дочка вже доросла. Лікувати запізно. Добро дали лише в Ізраїлі. Але запросили за лікування 27 тисяч доларів  в місяць. Для нашої родини  це не підйомна сума. Через брак коштів спливає час. Сподіваюся,  підключивши хороших українських психологів, дефектологів, нейрохирургів, психіатрів, можна розробити спеціальну програму лікування для Юліанни. Але не знаємо, як правильно це зорганізувати. До кого звернутися. Тому і шукаємо поради», - пояснила Піменова.

У кого є пропозиції допомогти родині, інформацію можна надсилати на ЦЮ сторінку у Фейсбуці .

 Майстриня-інвалід шукає спеціалістів, які допоможуть їй одужати

Вiнниця.info