4 листоп. 2022 12:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Місто
0

236

0

Мер Вінниці розповів про негативні наслідки відключення вуличного освітлення

Мер Вінниці розповів про негативні наслідки відключення вуличного освітлення

Мер Вінниці Сергій Моргунов пояснив, чому в обласному центрі перестали економити на вуличному освітленні вночі.


Мер Вінниці розповів про негативні наслідки відключення вуличного освітлення

Мер Вінниці Сергій Моргунов пояснив, чому в обласному центрі перестали економити на вуличному освітленні вночі.

Про це він повідомив, під час прямого ефіру, який 4 листопада вперше провів на своїй сторінці у Телеграм, відповідаючи на запитання слухачів.

Так, на запитання: «чому під час жорсткої економії електроенергії, віялових відключень населення, вуличне освітлення настільки непродумане і неекономне», Сергій Моргунов відповів наступне:

«Якщо говорити в цілому про споживання електроенергії містом, то саме вуличне освітлення забирає десь до одного відсотка від всього навантаження на систему, - говорить Сергій Моргунов.

Ми розробили ряд заходів з економії електроенергії, відпрацювали з бізнесом в цьому відношенні. На жаль, нам потрібно було зробити суттєве скорочення по електротранспорту. Тому що це мабуть, найбільше навантаження, якщо брати комунальну сферу.

Звичайно, я також дякую всім небайдужим і відповідальним вінничанам, які серйозно відносяться до всіх заходів економії, і тепла в тому числі. Але якщо говорити безпосередньо про вуличне освітлення, ми тут повинні зберігати баланс. Коли ми виключили вуличне освітлення – отримали дуже багато скарг, і саме головне - ми побачили наслідки буквально за три дні. Зокрема, збільшення кількості ДТП, причому на пішохідних переходах.

Крім того, в нічну пору доби погіршилась криміногенна ситуація безпосередньо у нашому місті. Ми проводили консультації з національною поліцією – це грабежі, крадіжки з автомобілів.

Тому, коли ми вже проаналізували всі наслідки відключення світла, було прийнято рішення, що світло в нічному режимі, тобто всього 50 відсотків вуличного освітлення включається в темну пору доби. Рішення приймалось з огляду на вказані вище фактори, бо це безпека людей»

Крім того, під час прямого ефіру у міського очільника поцікавились, чому деякі бізнесмени не вимикають на ніч банери та логотипи у неробочий час, адже вони також створюють певне навантаження на енергетичну систему.

Сергій Моргунов підкреслив, що така ситуація склалася через те, що деякі громадяни просто ігнорують виклики щодо економії електроенергії.

«Це все ж питання свідомості. І я погоджуюсь з вами з цього питання. Тому що ось «Муніципальна Варта» постійно робить перевірки у вечірній час і працює з такими підприємцями. Просить, щоб вони відключали свою світлову рекламу. Там де це важливо і необхідно.

В цій роботі ми бачимо два формати. Одні з розумінням ставляться до сьогоднішніх викликів. Інші – ігнорують будь-які прохання. Мало того, буває що і зі скандалами.

Фактично, ми те саме бачимо на прикладі підготовки укриттів, та створення теплових пунктів. Хтось розуміє, проявляє ініціативу, є підтримка мешканців, співвласників багатоповерхових будинків. І вони створюють такі пункти обігріву. А є такі люди, які шукають винних і вважають, що за них це повинен хтось піти і зробити.

Тому ми працюємо. І на щастя, таких людей, які ігнорують саме ці виклики і не хочуть згуртуватися навколо нашої перемоги – їх звичайно не так багато», - розповів Сергій Моргунов.

Нагадуємо: дотримуйтесь економного користування електроприладами, особливо в години пікових навантажень з 07.00 до 11.00 та з 17.00 до 23.00 години.

Читайте також: Керівник «Вінницяобленерго» розповів про віялові відключення світла, скільки Вінниччина зекономила електроенергії та чи загрожує нам блекаут.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративне