6 жовт. 2015 11:48

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

161

0

Мер Жмеринки виграв суд за право бути кандидатом

Мер Жмеринки виграв суд за право бути кандидатом

 Вінниччина: Мер Жмеринки виграв суд за право бути кандидатом 


Мер Жмеринки виграв суд за право бути кандидатом

 Мер міста Жмеринки Анатолій Кушнір виграв суд за право бути кандидатом на посаду міського голови. Нагадаємо,  1 жовтня на засіданні Жмеринської міської виборчої комісії було скасовано реєстрацію кандидата на посаду міського голови Жмеринки Анатолія Кушніра (чинного голови міста).

Про це повідомляє прес-служба ОПОРИ у Вінницькій області.

Підставою для скасування реєстрації стало нібито порушення ним вимоги п. 5 статті 35 Закону України про місцеві вибори, де йдеться, що особа може одночасно бути висунута кандидатом у депутати місцевих рад, на посаду сільського, селищного, міського голови або старости шляхом висування місцевою організацією лише однієї політичної партії або лише шляхом самовисування.

«25 вересня міська виборча комісія зареєструвала мене кандидатом-самовисуванцем на посаду міського голови, а 27 вересня зареєструвала мене першим номером списку кандидатів у депутати міськради від міського осередку партії «Нова політика». Отже, ТВК допустила момент реєстрації, і при цьому не було жодних зауважень... - коментував ОПОРІ свою позицію Анатолій Кушнір.  -Потім надійшла скарга одного з кандидатів, і мене зняли з реєстрації, мотивувавши тим, що я зареєстрований від двох суб’єктів. Хоча по хронології першою була подана моя заява про зняття мене з реєстрації як кандидата в депутати, а вже потім скарга одного з кандидатів…».

Кандидат А. Кушнір подав позов до Вінницького окружного адміністративного суду, у якому просив визнати бездіяльність та зобов’язати міську виборчу комісіювчинити певні дії: скасувати Постанову «Про скасування рішення про реєстрацію кандидата в депутати Жмеринської міської ради та кандидата на посаду Жмеринського міського голови Кушніра Анатолія Петровича; визнати бездіяльність Жмеринської міської виборчої комісії щодо нерозгляду заяви А. Кушніра від 30.09.2015 про скасування його реєстрації як кандидата в міські депутати від місцевої організації політичної партії «Нова політика» та не включення її (заяви) до порядку денного засідання 01.10.2015…; зобов’язати Жмеринську міську ТВК розглянути питання про скасування Постанови Жмеринської міської виборчої комісії від 25 вересня 2015 р. щодо реєстрації кандидата в депутати, включеного до виборчого списку від місцевої організації партії «Нова політика» Кушніра А. П.».

Суд постановив визнати протиправною та скасувати Постанову від 1 жовтня Про скасування рішення про реєстрацію кандидата в депутати Жмеринської міської ради та кандидата на посаду Жмеринського міського голови Кушніра Анатолія Петровича, в решті позовних вимог відмовив.

Мер Жмеринки виграв суд за право бути кандидатом 

Мер Жмеринки виграв суд за право бути кандидатом - фото 2 

ВИННИЦА.info