15 січ. 2016 11:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

93

0

Мерія не кинула напризволяще вінницькі ПТУ. Їх фінансуватимуть з міського бюджету

Мерія не кинула напризволяще вінницькі ПТУ. Їх фінансуватимуть з міського бюджету

 З міського бюджету фінансуватимуться 9 ПТУ


Мерія не кинула напризволяще вінницькі ПТУ. Їх фінансуватимуть з міського бюджету

 На фінансування дев’яти професійно технічних навчальних закладів м. Вінниці у 2016 році міськрада виділила майже 105 млн. гривень.

Відповідні зміни до місцевого бюджету на 2016 рік, 15 січня, затвердили депутати Вінницької міської ради.

Раніше ПТУ фінансувались з державного бюджету. У зв’язку з прийняттям державного бюджету на 2016 рік, яким передбачено, що фінансування професійно технічних закладів здійснюватиметься за рахунок бюджетів міст обласного значення, у Вінницькій мерії внесли зміни до місцевого бюджету, який був затверджений 25 січня 2015 року.

м. Вінниці передано 9 ПТУ на утримання яких необхідно близько 105 млн. гривень.

«З міського бюджету фінансуватимуться 9 ПТУ, в яких навчаються 5,5 тисяч учнів. Це і заробітні плати і утримання комунальних послуг і 25% стипендії. Це достатньо великий ресурс. Але з другого боку, якщо говорити про професійно-технічну освіту м. Вінниці, то я вважаю що це шанс нам в рамках соціально-економічного розвитку м. Вінниці підготувати якісні професійні кадри. Я даю доручення департаменту освіти в даному питанню попрацювати і протягом місяця дати конкретні пропозиції. Це питання і необхідних для міста кадрів і забезпечення необхідною матеріально технічною базою і в тому числі і оптимізація» - прокоментував Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Фінансування здійснюватиметься за рахунок перерозподілу видатків міського бюджету.

ВИННИЦА.info