23 черв. 2016 15:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

135

0

Мерія обіцяє дати по два мільйони на школи №31 та №5 в обмін на реорганізацію

Мерія обіцяє дати по два мільйони на школи №31 та №5 в обмін на реорганізацію

 Якщо у школах на Замості проведуть реорганізацію, установи отримають фінансову допомогу


Мерія обіцяє дати по два мільйони на школи №31 та №5 в обмін на реорганізацію

Після того, як відбудеться реорганізація шкіл №31 та №5 на Замості, мерія виділить 4 мільйони гривень на ремонт та утеплення. Про це сьогодні кореспондентам Вінниця.інфо заявила вчитель української мови школи №31 Таміла Калашник.

Викладач стверджує, що освітні заклади вирішать чимало фінансових проблем, якщо згодяться з пропозицією міського департаменту освіти. Нагадаємо, за проектом, з 1 вересня 2016 року до школи №5 мають перейти навчатися учні молодших класів з школи №31, а в сусідню школу №31 хочуть перевести всіх старшокласників школи №5.

 «Зараз влада виділяє 4 мільйони з міського бюджету. Я з дітьми опинилася в холодному класі, де ми взялися, щоб коштом батьків утеплити кабінет. Батьки казали, краще здати по 50 гривень, щоб утеплити кабінет, аніж щоб діти хворіли. Ми не можемо сидіти на шиї у батьків. Ми виграли 50 кілограмів фарби для спортивного залу, інвентар, ми маємо мультимедійну дошку. Разом вчителі, батьки і діти – ми включаємося в цю роботу», - говорить Таміла Калашник.

Вчителів молодших класів школи №31 фінансова допомога не вражає. Вони не хочуть переходити зі своїми учнями до школи №5. Кажуть, що не вірять, що будівлю, проектовану під середню школу вдало перебудують під наймолодших учнів.

 «Я в 31-шій школі працюю вже 31 рік на одному місці вчителем молодших класів. Якщо порівняти те, які умови для дітей початкової школи тут створені стількома роками з тим, що в 5-тій школі ми підемо в кабінети, які не пристосовані для малечі. Ми говоримо навіть про те, що дітям, щоб сходити в туалет треба буде оббігти пів школи. Бо тільки на одному поверсі з трьох будуть туалети для малечі. Школа не готова», - каже вчитель молодших класів школи №31 Людмила Лузихіна.

Батьки молодших школярів не хочуть реорганізації, бо бояться, що коли їхнім дітям прийде час іти в середню школу, їх можуть змусити здавати екзамени, так як навчальний заклад не зможе вмістити достатню кількість дітей. Вони мають підписи 95% батьків молодших школярів, які проти запровадження освітнього проекту.

Перспективу прийому учнів за іспитами прогнозує і прибічник реорганізації Людмила Калашник. Вона аргументує це тим, що школа після змін стане престижною установою району.

 «Ми бачимо приклад 25-ї школи, яка пережила реорганізацію і тепер туди батьки водять дітей з усього міста та приймають за екзаменами. Ви не уявляєте різницю, що таке робити класи з поглибленим вивченням предметів, коли в школі три класи одного року навчання, а коли в два рази більше, і батьки мають більший вибір предметів, до чого тяжіє дитина», - каже прихильниця втілення шкільного експерименту міської влади Людмила Калашник.

 Нагадаємо, у травні питання реорганізації двох шкіл на Замості вивчали депутати міської ради.

Мерія обіцяє дати по два мільйони на школи №31 та №5 в обмін на реорганізацію

Вчителі молодших класів школи №31

Мерія обіцяє дати по два мільйони на школи №31 та №5 в обмін на реорганізацію - фото 2

ВИННИЦA.info