23 жовт. 2012 09:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Політика
0

45

0

Микола Катеринчук: Зміна парламенту - то перший крок, щоб поставити на місце правлячу партію

Микола Катеринчук: Зміна парламенту - то перший крок, щоб поставити на місце правлячу партію

Катеринчук у Вінниці розповів про своїх виборців, опонентів та хід передвиборчої кампанії


Микола Катеринчук: Зміна парламенту - то перший крок, щоб поставити на місце правлячу партію

22 жовтня на завершення перевиборчої кампанії кандидат у народні депутати по одномандатному виборчому округу №13 (Калинівський, Козятинський, Хмільницький райони). Микола Катеринчук провів зустріч з вінничанами в обласному центрі. Під час зустрічі він розповів про підкуп виборців на Вінниччині, повідомив про «земельні» перипетії правлячої влади та розповів про «брудні» методи, що застосовує проти нього опонент під час передвиборчих перегонів.

Чому ви приєднались до боротьби з правлячою партією?

- Ці вибори будуть ключовими в напрямку саме політичних питань. Влада робить все сьогодні щоб утримати ту монополію, яку вони сьогодні мають. Сьогодні Партія Регіонів має свого президента, має Уряд, має більшість у Верховній Раді, має Національний банк, тільки одна ця партія впливає на бюджет. За 2,5 роки панування більшості в парламенті мільйонерів і навіть міністрів мільярдерів кожна українська сім'я відчула себе бідною. Не вирішене питання щодо створення робочих місць. Це зумовлено Податковим кодексом, який було прийнято Азаровим та Тігіпко, хоча ми пропонували свій варіант податкового кодексу. Наприклад в нашому варіанті податкового кодексу була пропозиція щодо подолання безробіття на селі. Ми пропонували застосувати той досвід, який є у європейських країнах, і там була коротка норма - якщо людина створює на селі 50 робочих місць, то він звільняється від оподаткування на протязі року. Партія регіонів залишила свій податковий кодекс – з нормами що звільняють від оподаткування на 10 років тих, хто будує п’ятизіркові готелі. От така різниця підходів.

Микола Катеринчук: Зміна парламенту - то перший крок, щоб поставити на місце правлячу партію

Що ви можете сказати про пенсійну реформу? Як в майбутньому вона вплине на життя людей, зокрема жінок?

- Пенсійну реформу кожна українська жінка відчула на собі. Підняття пенсійного віку на 5 років для жінок це просто знущання, адже робочих місць для них немає. Це означає що більшість з них безробітні і потім будуть виходити на пенсію ще з меншою пенсією, ніж вони зараз отримують - їм врахують, що вони 5 років були безробітними.

Яка ваша позиція щодо впровадження ринку землі?

- Сьогодні в світі є дві глобальні проблеми – це відсутність питної води і їжі. Пів світу голодує сьогодні. Українську землю в системі продовольчої безпеки світу Організація Об’єднаних Націй поставила на друге місце після Бразилії. Населення нашої планети збільшилось на мільярд за останні 50 років. Це говорить про те, що дефіцит їжі сьогодні виходить на 1 місце і на 2 місце – питання енергетичне. Розуміючи це провладна більшість проштовхує в Парламенті закон, і робить все для того щоб українська земля стала товаром. Україна виробляє стільки продовольства, що нам потрібно всього 20%. Решту - ми могли б продавати в інші країни. В той же час Верховна Рада прийняла рішення, що іноземці можуть купувати українську землю. Це означає, що країни, де є проблема із їжею, дуже швидко, за будь-яку ціну скуплять цю землю, і 13 мільйонів українських селян, які працюють на землі, взагалі втратять будь-яку можливість підтримки. Якщо зараз в них заберуть землю, то вони просто кінці з кінцями не зведуть. Проте наша земля вже оцінена в 350 млрд. доларів. І кожен хто зараз в парламентській більшості і в Уряді, тільки й мріє стати «маленьким Ахметовим».

- Навряд чи хтось з провладної більшості буде жити в Україні. Вони мають будинки у Франції, їх діти вчаться  в Англії, лікуються вони в Німеччині... Територія України - це для них бізнес-проект.  Землю можна продати тільки один раз і вони цим зараз намагаються скористатися.

Які настрої спостерігаються у виборців. Вони вірять у зміну майбутнього на краще?

Не всі люди пов’язують свою позначку в бюлетені з тим, що в них зміняться умови їх існування. Їм влада нав’язала, що це якась чергова гра, де все одно виграє той, в кого є скажімо, якийсь «м’яч», а інші на трибунах сидять і спостерігають. Замість того щоб казати, що влада не зробить, їм нагадують про те, що «руїну посадили», та пропагують свою «стабільність». Я називаю «стабільність як на кладовищі», тому що падіння на 7% промислового виробництва означає, що наступного місяця буде важко сплачувати пенсії та зарплати бюджетникам. Інвестиції в Україну не йдуть, ніхто не вкладає в державу, де є «смотрящий», де забирають бізнес.

Микола Катеринчук: Зміна парламенту - то перший крок, щоб поставити на місце правлячу партію - фото 2

Рада прийняла зміни до Закону Про спадщину. Прокоментуйте ці рішення, як вони вплинуть на громадян?

- Закон щодо спадщини, який існував до внесення поправок, це взагалі кримінальна історія. Чотири депутати із провладної більшості вигадали схему викачки грошей з громадян, зробили 20 оціночних фірм при БТІ, прийняли закон, який встановлює право оформлення спадщини виключно через нотаріуса і через оцінку майна. Це вилилось в те, що громадянам для оформлення хати чи паїв потрібно до 10 тис. гривень. Фактично хата в селі може менше коштувати, ніж та оцінка, яку треба було сплатити при набутті спадщини. Обійти цю норму громадянам було неможливо, тому що тільки держава має монопольне право на встановлення майбутнього спадкоємця. Ми звернули увагу громадськості, що це грабіж, адже порушено Конституційні норми. «Регіонали», «комуністи» та інші, хто приймали цей закон, поїздили перед виборами, послухали людей, тоді вже підтримали нашу пропозицію щодо внесення поправок до Закону. Минулого вівторка в Парламенті прийняли зміни до Закону Про спадщину, за яким голова сільської ради має право без нотаріуса і довідок БТІ оформляти право спадщини. Тобто ми повертаємось до нормального процесу набуття права спадщини.

Вам перешкоджали в проведенні передвиборчих агітацій?

- Ми використовуємо можливість оголошень. Ці оголошення миттєво зриваються, крім того, ще їздять люди, нібито від Катеринчука, які повідомляють що «встречу перенесли», або вона «відмінена». Або прямо залякують вчителів «якщо підете на зустріч з Катеринчуком, вас позвільняють». В с. Сестринівка директор школи передала через учнів – передайте батькам, хто прийде на зустріч до Катеринчука, чи проголосує за нього, вона «устроїть навчальний рік». Ми це зафіксували. Обурені батьки написали заяву в прокуратуру.

Часто люди навіть не знають, що був кандидат в депутати, а вони не мали змоги поспілкуватись з ним.

Щодо 13 виборчого округу, як проходять зустрічі з виборцями? Якими є особливості цієї передвиборчої кампанії для Вас?

- Десь у 80% випадків ми проводили зустрічі з виборцями на вулиці. Тому що закривалися клуби, у школи взагалі була команда: «не пускати», і до цього часу не пускають. На зустріч постійно приходили представники від штабу опонента Юрчишина. Якісь люди на підпитку і намагались влаштувати якісь провокації, іноді вони мали можливість дістати з кишені питання, яке їм написали, але вони вже були в такому стані сп’яніння, що прочитати його не могли, вони передавали мені ці «папірці», я сам зачитував, сам відповідав...

- В м. Самгородок мої опоненти познімали мої оголошення про зустріч з виборцями і повісили їх на могилах на кладовищі... З якою метою таке робити, не зрозуміло.

- Під виглядом моїх агітаторів ходять виясняють, хто за Катеринчука, а потім приїжджає інша бригада, яка залякує виборців голосувати за Катиринчука, і агітують за Юрчишина: «якщо проголосуєте за Катеринчука, вам Юрчишин щось зробить». Також опоненти вдались до масової дискредитації мене, як людини і як політика. Вийшла газета, де мою особу поливають брудом та звинувачують у всіх не правдах. До речі людина, яка відповідальна за друк цієї газети – померла ще до того, як вийшла ця газета, надрукована накладом приблизно 50 тис. примірників. Петро Юрчишин бізнесмен, благодійник, славиться в окрузі тим, що ставить в школах вікна і говорить, що це робить його благодійний фонд. Насправді - це державна програма, тобто державний бюджет фінансує сьогодні фактично передвиборчу кампанію кандидата. Він каже, що йде на вибори не від влади, як самовисуванець, і не говорить про те, що голови райдержадміністрацій всім дають вказівку підтримувати саме його кандидатуру.

- Зустрічі Юрчишина з людьми чомусь закінчуються залякуваннями виборців. На деяких зустрічах до мене підходять люди, тикають в мене пальцем і питають: «Ви що не в бронежилеті? Юрчишин каже, що він з вами зробить...Вам не страшно?». Я говорю не для того, щоб оговорити свого опонента, я розказую щоб було зрозумілим, що пропонують людям.

Микола Катеринчук: Зміна парламенту - то перший крок, щоб поставити на місце правлячу партію - фото 3

Микола Катеринчук: Зміна парламенту - то перший крок, щоб поставити на місце правлячу партію - фото 4

Микола Катеринчук: Зміна парламенту - то перший крок, щоб поставити на місце правлячу партію - фото 5

Микола Катеринчук: Зміна парламенту - то перший крок, щоб поставити на місце правлячу партію - фото 6

Микола Катеринчук також презентував відео-ролик на якому зафіксовано прямий підкуп виборців на селі, його конкурентами.

 Основне що ви хотіли б побажати виборцям.

- Не бійтесь! Ми поставимо на місце тих людей хто вам погрожував, в нас достатньо документальних доказів про тиск на людей, про підкуп людей. Всі ці докази будуть підставою для слідства. Я переконаний, що зміниться більшість в Парламенті, і ці зміни «пообрізають крила», тим яструбам, що зараз на місцях зробили для людей жахливе життя. Зміна парламенту - то перший крок, щоб поставити на місце правлячу партію, бо вони не бачать межі свого свавілля.

ВИННИЦА.info


0
0