16 квіт. 2014 12:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Події
0

33

0

Міліція затримала одеситів, які зв’язали вінничанина в лісі і забрали його авто

Міліція затримала одеситів, які зв’язали вінничанина в лісі і забрали його авто

Злочинці, не маючи грошей, щоб сплатити за послуги таксі, напали на водія


Міліція затримала одеситів, які зв’язали вінничанина в лісі і забрали його авто

За місяць оперативники Жмеринського райвідділу міліції розшукали двох зловмисників, які під час проїзду у таксі напали на водія та відібрали його автомобіль «Nissan Bluebird». Побитого власника іномарки злодії прив’язали у лісопосадці до дерева та зникли у невідомому напрямку.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області.

Про нападників, які щойно викрали в нього автівку, працівникам міліції повідомив сам потерпілий, як тільки звільнився від мотузків. Усе сталося 20 березня близько 23 години поблизу села Кармелюки Жмеринського району.

Зі слів заявника, який працює водієм таксі, поблизу залізничного вокзалу до нього у автівку сіли двоє чоловіків, які попросили завезти їх в Вінницю. По дорозі пасажири попросили на хвилинку заїхати у с. Кармелюки. Виконуючи замовлення, водію таксі навіть не могло спасти на думку, що за мить він стане жертвою своїх пасажирів. Під’їжджаючи до села, один з чоловіків закинув на шию водія шнурок від кросівка та почав душити. Коли водій зупинився, нападники витягнули його з машини, побили та залишили у лісосмузі прив’язаним до дерева. Один зі злодіїв сів за кермо, і вони зникли у невідомому напрямку. Документи на машину, гроші та мобільні телефони таксиста залишилися у автівці.

Працівники міліції задіяли усі оперативні можливості щодо встановлення та затримання осіб, причетних до даного злочину, та місце знаходження автомобіля. За три години викрадена автівка була знайдена. Злодії її покинули біля однієї з автозаправок у Жмеринському районі, оскільки вона заглухла.

Як розповів начальник Жмеринського райвідділу міліції Олександр Прозоровський, пошуки зловмисників тривали маже місяць. У Одеській області підозрювані були затримані. Ними виявилися 26 та 33-річні місцеві жителі. Обидва чоловіки раніше відбували покарання у місцях позбавлення волі за крадіжки та грабежі.

Зі слів затриманих, на Вінниччину вони приїхали до знайомих, які мешкають у одному з сіл Жмеринського району. Дістатися населеного пункту вирішили на таксі. Не маючи грошей, щоб сплатити за послуги таксі, напали на водія.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством). За таке правопорушення зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Жмеринським міськрайонним судом злодіям обрана міра запобіжного заходу - взяття під варту.

Слідство у даному кримінальному провадження триває.

ВИННИЦА.info

 


0
0