24 трав. 2018 09:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

182

0

«Місіс Вінниця 2018» Світлана Реп'ях взяла під патронаж шістьох братиків-сиріт

«Місіс Вінниця 2018» Світлана Реп'ях взяла під патронаж шістьох братиків-сиріт

 «Місіс Вінниця 2018» Світлана Реп'ях допоможе сиротам облаштувати житло


«Місіс Вінниця 2018» Світлана Реп'ях взяла під патронаж шістьох братиків-сиріт

 У Вінниці вперше провели конкурс краси серед заміжніх жінок. Переможницею «Місіс Вінниця 2018» стала Світлана Реп'ях – директор дитячого садочку «Евріка». Світлана разом з чоловіком виховують п’ятирічну донечку Евеліну. За фахом жінка лікар нефролог, але свою діяльність пов’язала з дітьми: створює колекції дитячого одягу, планує відкрити у місті ще один дитсадок та допомагає діткам, які опинились в складних життєвих обставинах.

Стати учасницею конкурсу «Місіс Вінниця», Світлані запропонував її чоловік.

«Чоловік побачив, що у Вінниці проводять конкурс, запропонував, щоб я подала свою кандидатуру. Я заповнила анкету, пройшла кастинг і стала учасницею. Пішла за новими враженнями, за новим досвідом. Раніше не приймала участь в таких заходах, тому вирішила спробувати свої сили. І ще, це не просто конкурс краси, а благодійно-соціальний проект. Так як я займаюсь благодійністю, для мене це важливо», - розповідає Світлана.

«Місіс Вінниця 2018» Світлана Реп'ях взяла під патронаж шістьох братиків-сиріт

Перемога в конкурсі для Світлани стала приємною несподіванкою. Розповідає, що на сцені стала вільніше почуватись лише коли зрозуміла, що завоювала прихильність залу.

«Я отримала круту підтримку залу. Були мої батьки, мої рідні і друзі. Я дуже вдячна кожному за сильну підтримку. Коли ми виходили на перший вихід в українському вбранні під пісню Тоні Матвієнко, в мене був стрес, тряснись руки, підкошувались ноги… Коли ми виходили з дітьми, я взяла дитину за руку і трохи заспокоїлась. А під час другого виходу в сукнях від Олександра Очеретного, я вже побачила підтримку залу, і в мене пройшов страх. Отримала масу позитивних емоцій. Під час оголошення переможниць, мене назвали, коли вручали титул «Місіс глядацьких симпатій», думала, що це і є моя нагорода. Але коли назвали моє прізвище, оголошуючи «Місіс Вінниця», для мене це було несподівано», - ділиться Світлана.

В рамках конкурсу учасниці мають реалізувати соціальні проекти. Світлана Реп’ях допомагатиме шести братикам, які залишились сиротами.

«На Вінничині є сім'я з шести братів-сиріт. Їх мама померла 5 років тому, батько ще раніше. Щоб менших дітей не забрали до дитячого будинку, найстарший з братів взяв молодших під свою опіку. Була в них, бачила, як вони живуть. Голодними не ходять, розвивають своє маленьке господарство. Всі шестеро працюють в себе на городі. Старші допомагають односельчанам по господарству, аби заробляти кошти. Але умови проживання в них не дуже добрі. Всі хлопці живуть в двох кімнатах, сплять на двоповерхових ліжках. Більшість з них ще школярі, але письмового стола в хаті немає. Уроки роблять практично «на колінах». Кухня в них не умебльована, є лише плита. В родині є дорослі хлопці, яким потрібно мати особистий простір, окрему кімнату, але коштів на ремонт вони не мають. Я вирішила взяти цю родину під свій патронаж і допомогти їм покращити житлові умови. Також хочу допомогти їм придбати інструменти і техніку, аби вони могли заробляти кошти. Наприклад, найстарший Артур має електропилку, яка в нього постійно ламається, ще він мріє про маленький тракторець», - розповідає Світлана Реп'ях.

Для того, щоб максимально допомогти родині, планує залучити і партнерів.

«За підтримки санаторію «Поділля» організуємо для хлопців оздоровлення в Хмільнику», - додає Світлана.

Вiнниця.info

title