11 серп. 2015 10:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

84

0

Митці готують подарунки Вінниці на День народження: розмальовані тролейбуси, будинки і панно

Митці готують подарунки Вінниці на День народження: розмальовані тролейбуси, будинки і панно

 До Дня народження Вінниці розмалюють тролейбуси, бібліотеки


Митці готують подарунки Вінниці на День народження: розмальовані тролейбуси, будинки і панно

 Твори вуличного мурал-арту, орнаментні малюнки на будинках, розмальовані тролейбуси, тематичні малюнки на фасадах бібліотек – це неповний перелік мистецьких проектів, які чекають вінничан та гостей Вінниці на День міста.

Про це інформує Департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Окрім мурал-арту, яким вже можуть милуватися вінничани на вінницьких будівлях, до Дня народження Вінниці художники виконають ще ряд художніх робіт. Вже від середи розпочнеться робота над проектом «Українські візерунки» – вхід до центрального парку прикрасить панно розміром 72 квадратних метри, складене з керамічних плиток, кожна з яких матиме свій орнамент. Крім того, в рамках Vin-Art-City художники розписують два вінницькі тролейбуси до свята міста. А ще продовжить діяти проект «Арт-інтервенція», який прикрашає фасади бібліотек тематичними малюнками.

Вже 17 серпня на фасаді міської бібліотеки №1 кримськотатарський художник Рустем Скибін разом з вінницькими муралістами поєднають кирилицю, арабське письмо та традиційні кримськотатарські орнаменти, взявши за основу цитати з творів Михайла Коцюбинського про Крим.

А в рамках фестивалю на честь Василя Стуса «Палімпсести» ще на одній бібліотечній стіні народиться твір на тему віршів уславленого поета. Але і це ще не все. Спеціальні гості завітають до Вінниці вже на цьому тижні. Це художники з Чехії на чолі із Збинєком Лінхартом. Вони теж створять малюнок у подарунок місту. Тож Вінниця з кожним днем стає більш мальовничою, перетворюючись на картинну галерею просто неба.

ВИННИЦА.info