28 квіт. 2015 13:34

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

51

0

Мобілізованого вінничанина покарали за дезертирство

Мобілізованого вінничанина покарали за дезертирство

 Дезертир з Вінниччини пішов у відпустку лікуватися,повернутися у військову частину забувся


Мобілізованого вінничанина покарали за дезертирство

Військовослужбовець, який втік з військової частини Вінниччини, отримав покарання за дезертирство - п’ять місяців гауптвахти.

Про це інформує прес-служба військовою прокуратури Центрального регіону України.

Встановлено, що призваний за мобілізацією військовослужбовець військової служби однієї з військових частин Вінницького гарнізону, після закінчення відпустки та проходження лікування, маючи об’єктивні можливості для повернення у військову частину, ухилився від проходження військової служби у період з 27 вересня 2014 року по 24 квітня 2015 року.

Гайсинський районний суд Вінницької області погодився з позицією військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України та з урахуванням обставин вчиненого військовослужбовцем кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 408 КК України, призначив йому покарання у виді арешту строком на п’ять місяців із відбуттям покарання на гауптвахті. (ред. - гауптвахта - місце в армії, де примусово утримують військовиків-порушників військової дисципліни).

При винесенні вироку суд врахував визнання вини військовослужбовцем, його щире каяття у вчиненому кримінальному правопорушенні та активне сприяння у розкритті злочину.

ВИННИЦА.info