21 квіт. 2012 23:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

100

0

Молодь і політики влаштували у Вінниці відверте спілкування по-англійські

Молодь і політики влаштували у Вінниці відверте спілкування по-англійські

Порошенко, Гройсман, посол Німеччині та керівник Фонду Аденауера спілкувалися із учасниками Німецько-Польсько-Українського Молодіжного Форуму в «даоському форматі»


Молодь і політики влаштували у Вінниці відверте спілкування по-англійські

У Вінниці 21 квітня за підтримки фонду Петра Порошенка, фонду Конрада Аденауера, Посольства Німеччини в Україні, Посольства Польщі в Україні та польського представництва Фонду Роберта Шумана розпочав роботу англомовний німецько-польсько-український молодіжний форум «Be active for Europe».

Участь у відкритті Форуму взяв Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко, який зазначив, що підтримуватиме в першу чергу позиції, які рухатимуть Україну у Європу. «Я в першу чергу підтримуватиму те, що буде рухати нас у Європу - позиції демократії, вільних виборів. Сьогоднішній форум включає більшість тем саме політично активності молоді і сьогодні у нас одним з модераторів є Мустафа Найєм – думаю, там без політики не обійдеться», - сказав П.Порошенко.

За словами міністра, під час Форуму молодь зможе почути конкретні практичні поради, які вони зможуть отримати для того, щоб започаткувати неурядову організацію, мати доступ до грантових програм та дізнатись, які теми сьогодні на часі.

П.Порошенко переконаний, що на сьогодні, в розвитку держави України велике значення має саме активна позиція молоді, а місту Вінниці Форум додасть звання найбільш європейського міста України. «Також завтра відбудеться велике свято – свято відкриття фонтану, і я думаю, що ті хлопці і дівчата, які залишаться на відкриття того, чого вони не бачили ніколи в житті – вони обов’язково захочуть сюди ще раз повернутись», - сказав Петро Порошенко.

Під час заходу, посол Німеччини в Україні Ганс-Юрґен Гаймзьот зазначив, що є дійсно питання, які об’єднують і молодь Німеччини, і Польщі, і України. «Молодь Німеччини задавали такі питання, яких я очікував від української молоді, і таким чином я зрозумів, що вони мислять однаково», - сказав Ганс-Юрґен Гаймзьот. Дипломату сподобалась ідея проведення спілкування із молоддю, яка активно під час відкриття Форуму, мала змогу ставити свої запитання як йому особисто, так і П.Порошенко, керівнику представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланге та меру Вінниці Володимиру Гройсману.

Ніко Ланге під час відкриття сказав, що Вінниця не випадково обрана для проведення форуму. «Ми планували, щоб форум пройшов саме у невеликому місті України, адже справжня євроінтеграція України в ЄС має відбуватись саме з регіонів до центру, а не навпаки», - сказав керівник представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні. За його словами, Форум проходить задля об’єднання європейської та української молоді. «Молодь Украни має зрозуміти, що євроінтеграція України в ЄС залежить від кожного з них», - зазначив Ніко Ланге.

Мер Вінниці Володимир Гройсман звертаючись до учасників заходу, зазначив, що Вінниця відкрита для співпраці і задоволений, що саме у Вінниці проходить такий Форум трьох країн для обміну досвідом, для спілкування і обговорення актуальних тем. «Молодь це наше сьогодення і саме від нас залежить наше майбутнє – я точно знаю, що ми не повинні бути байдужими. Я говорю ми, тому що 6 років назад, коли мені було 27 років, я отримав великий шанс реалізувати свої задуми саме у Вінниці. Хтось говорив, що у мене не було досвіду, і, можливо, були праві. Але в мене було велике бажання бути активним і робити все від себе залежне, щоб змінити життя на краще там, де народився я і моя родина. Молодь буде саме тією силою, яка зможе провести ті зміни, які потребує сьогодні суспільство», - сказав мер Вінниці.

За словами організаторів, учасниками Форуму є близько 150 учасників з України Німеччини та Польщі. Форум проходить у «даоському форматі», коли між його учасниками та виступаючими немає перешкоди у вигляді столу на трибуні. Він служить своєрідною площадкою, де молодь зможе отримати відповіді на питання мобільності та освіти в Європі, європейської інтеграції України, економічного співробітництва, візових питань і міжнародних стипендії. Також учасники обговорять тему «Зміни клімату, енергоефективності та відновлюваних джерел енергії», учасники форуму поспілкуються з фахівцями з німецько-польської та польсько-української історії.

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

\"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

 \"\"

ВИННИЦА.info


0
0