27 трав. 2016 12:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

48

0

Моргунов не виключає можливості проведення «Євробачення 2017» у Вінниці

Моргунов не виключає можливості проведення «Євробачення 2017» у Вінниці

 Вінниця розгляне вимоги, які ставить організаційний комітет Євробачення для проведення конкурсу


Моргунов не виключає можливості проведення «Євробачення 2017» у Вінниці

Вінниця розгляне вимоги, які ставить організаційний комітет «Євробачення» для проведення конкурсу в містах. Але рішення, чи подаватиме місто заявку, приймуть лише після детального вивчення умов.

Про це 27 травня повідомив мер Вінниці Сергій Моргунов.

Після перемоги Джамали на «Євробаченні 2016», в Україні спершу в соцмережах, а потім і у владних кабінетах почали обговорювати, яке місто наступного року може провести пісенний конкурс. Пост Олексія Мочанова, про те що на його думку, конкурс проведуть у Вінниці, викликав жваву дискусію. Потім на сайті міськради зареєстрували петицію з проханням провести «Євробачення 2016» у Вінниці, яка за кілька днів набрала 160 голос з 350 необхідних (голосування ще триває – ред..). Вінниця не подавала заявку на участь в конкурсі, але Сергій Моргунов каже що місто може виконати всі умови, щоб провести «Євробачення 2017».

«Це здорова амбіція. Мені подобається, що в пресі багато міст заявили про проведення Євробачення в своїх містах. В першу чергу це прояв відчуття патріотизму до свого міста. До речі, до мене через соцмережі звернулась спілка організацій, яка підтримує фанатів Євробачення, вони кажуть що ми теж повинні подавати заявку. За їх словами є певні норми, які Вінниця може виконати. Об’єктивно – ми можемо це зробити.

Звичайно для цього необхідно забезпечити певні інфраструктурні вимоги, щодо готелів, залу проведення і так далі. Тому я думаю, що все можливо. Ми поки що працюємо над цим питанням.

Але чи будемо ми подавати заявку чи ні, поки що не можу сказати. Коли ми детально вивчимо всі умови європейського оргкомітету, тоді скажемо», - говорить міський голова.

Нагадаємо, відомий автогонщик Олексій Мочанов написав на власній сторінці у «Фейсбук», що наступний сезон може приймати Вінниця як найкомфортніше місто для життя.

ВИННИЦА.info