26 серп. 2016 15:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

30

0

Моргунов поставив «крапку» в питанні мораторію на підвищення тарифів у Вінниці

Моргунов поставив «крапку» в питанні мораторію на підвищення тарифів у Вінниці

  Вінниця не планує вводити мораторій на підвищення тарифів


Моргунов поставив «крапку» в питанні мораторію на підвищення тарифів у Вінниці

 Вінниця не планує вводити мораторій на підвищення тарифів, оскільки це негативно вплине на розвиток територіальної громади. Про це 26 серпня заявив міський голова Сергій Моргунов. За його словами, висловлювання політиків щодо можливості впровадження такого мораторію – популізм. Саме через такі «нереальні» рішення мерія запропонувала українським посадовцям ввести мораторій на популізм.

«Введення мораторію на тарифи – це є популістське рішення. Чому? Тому що ситуація наступна: ми отримуємо 390 мільйонів на субсидії, на відшкодування різниці тарифів для громадян за осінньо-зимовий період 2015-2016 року. Це 66 тисяч будинковолодінь із 132 тисяч - практично 50% населення міста Вінниці. Державний бюджет з свого боку дає відповідний компенсат у вигляді субсидій. В зв’язку з підвищенням тарифів ми передбачаємо, що цих 66 будинковолодінь ще добавиться 20 тисяч, які будуть мати можливість отримати субсидію.

В разі накладення міською радою відповідного мораторію на підняття тарифів фактично держава знімає з себе забезпечувати цих людей субсидіями», - пояснив мер.

Сергій Моргунов також зазначив, що ц разі введення мораторію, різницю тарифів змушені будуть компенсувати з міського бюджету, який не можу собі цього дозволити.

«Якщо говорити гіпотетично про Вінницю, то на цих 86 тисяч будинковолодінь ми маємо отримати, приблизно, 500 мільйонів гривень.

Прийняли мораторій – державний бюджет не відшкодовує 500 мільйонів. Звичайно, ми повинні відшкодувати для населення цю різницю в тарифах, знайти ресурс в міському бюджеті.

Наприклад, ми забираємо цих 500 мільйонів і нам залишається на розвиток всієї сфери соціально-економічної діяльності міста Вінниці – 300 мільйонів. А це школи, садочки, охорона здоров’я, інфраструктура…. Що ми на них зробимо. Я вважаю, що це є популістські кроки.

Ніяка міська рада і міський голова не будуть мати можливості фінансової відшкодувати цю різницю в тарифах. Якщо навіть і буде, то не зможе розвивати дальше територіальну громаду.

Тому ми повинні займатися своїми повноваженнями, які в нас є згідно чинного законодавства і працювати», - аргументував міський голова. 

Вінниця.info