30 груд. 2018 15:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

120

0

Моргунов розповів про етапи будівництва моста, який з’єднає Тяжилів і Замостя

Моргунов розповів про етапи будівництва моста, який з’єднає Тяжилів і Замостя

 В 2019 році приступлять до розробки проектно-кошторисної документації з будівництва мостової споруди через залізничні колії 


Моргунов розповів про етапи будівництва моста, який з’єднає Тяжилів і Замостя

 В 2019 році приступлять до розробки проектно-кошторисної документації з будівництва мостової споруди через залізничні колії – вулиця Академіка Янгеля і Ватутіна. Що необхідно зробити, аби у Вінниці збудувати новий міст, в інтерв’ю телеканалу «Віта», розповів міський голова Сергій Моргунов.

«

Сьогодні є певні проблеми згідно трафіку. І досить багато часу займає, наприклад муніципальному транспорту, добратися з того ж Тяжилова до залізничного вокзалу чи у центр міста. А я вже не кажу про Вишеньку, там фактично годину добиратися. Ідея будівництва мосту була давно вже у місті, ще за радянських часів. Сьогодні знову ж таки завдяки фінансовій децентралізації, в принципі, можемо вже думати про будівництво мосту», – каже міський голова.

Сергій Моргунов зазначив, що самостійно за рахунок міського бюджету цей проект нереально виконати. За попередніми розрахунками, будівництво мосту коштуватиме до 1 мільярда гривень.

«Бюджет розвитку міста Вінниці 2018 року – 1 мільярд 85 мільйонів гривень. Тобто, це виходить нічого не потрібно робити, лише акумулювати кошти на один проект. Але ми надіємося на різні фінансові організації, в тому числі кредитні, маю на увазі міжнародні організації, але це все робота паралельно.

В першу чергу ми повинні виконати проектно-кошторисну документацію, вирішити усі питання, які можуть бути спільні щодо землекористування. Якщо говорити про саму конструкцію мосту, це якраз той принцип побудови мосту, так званий навісний, який дозволить не призупиняти залызничне сполучення, а будувати паралельно. 

Я думаю, що в найближчі два роки ми повинні вирішити всі питання юридичного та документального характеру, виготовити проектно-кошторисну документацію, провести державну відповідну експертизу, підготуватися до проведення міжнародного тендеру, паралельно відпрацювати механізми залучення додаткових фінансових ресурсів ну і розпочати його будувати», – зазначив Сергій Моргунов.

Нагадаємо, 26 жовтня на сесії Вінницької міськради затвердили проект рішення про розроблення детального плану території «Будівництво шляхопроводу від вулиці Батозька до вулиці Максима Шимка». Мова йде про міст, що з’єднає Замостя і Тяжилів. Довжина переправи складатиме понад півкілометра.

Вінниця.info

title