10 квіт. 2015 12:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

75

0

Моргунов розповів, як Вінниця скидатиме кайдани комунізму

Моргунов розповів, як Вінниця скидатиме кайдани комунізму

 Вінниця звільниться від комуністичного минулого поступово


Моргунов розповів, як Вінниця скидатиме кайдани комунізму

 Вінниця звільнятиметься від комуністичного минулого поступово і виважено. У Міській раді створять спеціальну комісію для моніторингу ситуації щодо символіки КПУ. Про це 10 квітня розповів в.о. мера Вінниці Сергій Моргунов.

«Всі питання, які стосуються перейменувань і зміни символіки, потрібно робити дуже виважено. Головне – не спішити. Я вже передчуваю, що в нас є певні політичні організації, які зараз бігатимуть по всьому місту і зриватимуть якісь таблички, зірки і так далі», - зазначив С. Моргунов.

Посадовець впевнений, що перед кардинальними змінами варто навчитися відрізняти ідеологію від історії.

«Це важливий момент морально-етичного плану. Наприклад, Меморіал слави: є серп і молот, і зірка. Що ми будемо з цим робити? Це не є ідеологія, це є історія. На мою думку, це буде вандалізмом, якщо ми зробимо в ньому якісь зміни.

В нас сьогодні на Меморіалі слави достатньо гарно поєднується минуле і сьогодення. Пам'ять про тих, хто загинув у II Світовій війні тих, хто загинув на Майдані в Києві та воїнів АТО», - сказав С. Моргунов.

Скільки вулиць перейменують у Вінниці і які саме змінять таблички ще невідомо. Кайдани комуністичного минулого зніматимуть відповідно до законодавства, яке передбачає півроку на виконання ухвалених норм.

Нагадаємо,9 квітня депутати Верховної Ради України прийняли Закон № 3558 «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». За відповідний законопроект проголосували 254 народних обранці.

ВИННИЦА.info