16 квіт. 2018 12:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Культура
0

132

0

Мюзикл «Чикаго», світлове шоу та легендарні вистави. Повна програма Operafest Tulchyn на Вінниччині

Мюзикл «Чикаго», світлове шоу та легендарні вистави. Повна програма Operafest Tulchyn на Вінниччині

 Мюзикл «Чикаго», світлове шоу та легендарні вистави. Повна програма фестивалю опери у Тульчині


Мюзикл «Чикаго», світлове шоу та легендарні вистави. Повна програма Operafest Tulchyn на Вінниччині

8 - 10 червня на території Палацу Потоцьких, що у Тульчині, відбудеться грандіозний Operafest Tulchyn. На території створять креативні арт-простори та комфортні зони для відпочинку. Вражаючі сучасні флюроарт об’єкти та грандіозні світлові інсталяції цього року займатимуть площу 200 квадратних метрів.

Про це організатори розповіли під час прес-конференції 16 квітня.

Будуть цікаві селфі-зони, проведені фото- та мистецькі виставки і вперше розроблена спеціальна дитяча локація для дітей. Кожен фестивальний день фінішуватиме яскравою нічною програмою.

«Я переконаний що це буде найкращий фестиваль оперного співу на найближчі 10 років. Вчора я проїжджав по Тульчину, є над чим попрацювати, особливо в частині доріг. Проводив нараду з цього приводу, ми повинні зробити все щоб інфраструктуру і дорожнє господарство привести в належний стан. Але кожна культурна подія повинна мати свою душу. Енергетика, яка створюється в палаці Потоцьких – неймовірна», - говорить голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

Депутат обласної ради Лариса Білозір, яка є головою ГО «Життя та розвиток громад» розповіла, що новинкою цьогорічного фестивалю є програма для дітей: екскурсії в Леонтович арт-квартал , інтерактивні ігри,  вистава та фотозони.

«Зараз наші діти відрізняються від нас більше, ніж коли-небудь. Сучасні діти розкутіші, вони не такі закомплексовані, як були ми… Це – чудово. Наші діти прийшли у світ, де життя без комп’ютера видається їм порожнім і нудним. Але якщо ми допоможемо їм подолати інерцію звичних розваг, то дитина повернеться до дуже простих і водночас дуже складних речей. Вона почне читати розумні, й талановиті книжки, слухати класичні твори.

Ми маємо виховувати наших діточок на кращих мистецьких зразках та долучати до високих культурних надбань. Ми маємо створити передумови для виховання креативного покоління українців, які сформують єдиний культурний простір нашої держави. Я вірю в могутню силу мистецтва. Мистецтво, дитяча опера-це той інструмент, через який ми спробуємо доторкнутися до сердець дітей», - говорить Лариса Білозір.

Мюзикл «Чикаго», світлове шоу та легендарні вистави. Повна програма Operafest Tulchyn на Вінниччині

Якщо у 2017 році перший фестиваль Operafest Tulchyn відвідали понад 18 тисяч глядачів, то цього року організатори очікують удвічі більшу кількість відвідувачів.

Програма фестивалю

8 червня

О 19 годині фестиваль відкриє грандіозний «Гала концерт», який стане справжнім парадом оперних хітів: «Севільський цирульник», «Лючія ді Ламмермур», «Макбет», «Чарівна флейта», «Ксеркс», «Набукко», «Лакме», «Снігуронька», «Запорожець за Дунаєм», «Джанні Скіккі», «Казки Гофмана», «Турандот», «Кармен», «Травіата».

Диригент - Оксана Линів - перша жінка, яка отримала посаду головного диригента в опері та філармонійному оркестрі австрійського міста Грац, піднявшись на високий щабель, здавалось би, чоловічої професії.

О 22 годині у виконанні Харківського національного академічного театру опери та балету імені Лисенка й головного диригента театру Дмитра Морозова глядачі побачать україномовну постановку легендарної опери «Мазепа» Петра Чайковського.

Аби відновити історичну справедливість і представити новий погляд на особистість одного з найвидатніших діячів нашої історії, постановники опери «Мазепа» створили власну редакцію тексту і внесли зміни в музичну драматургію опери.

Харківська постановка вийшла масштабною та вражаючою! Під час показу будуть використані світлові й музичні спецефекти. Місцями на сцені одночасно будуть грати 120 артистів — хор, балет, солісти й оркестр.

Опівночі глядачів чекає вогняне шоу і перша україномовна постановка рок-опери «Ісус Христос – Суперзірка».

Мюзикл «Чикаго», світлове шоу та легендарні вистави. Повна програма Operafest Tulchyn на Вінниччині - фото 2

9 червня

О 16 годині відбудеться прем’єра дитячої музичної вистави «Коза-Дереза» за мотивами однойменної опери Миколи Лисенка.

О 18 годині глядачі побачать феєричну оперу «Паяци» - цьогорічну прем’єру Харківського національного академічного театру опери і балету імені Лисенка.

Славетний тенор Енріко Карузо, який виконував одну з головних партій опери ще у ХIХ столітті, зізнавався, що коли він співає знамениту арію «Смійся, Паяц», у нього з очей течуть справжні сльози…

«Паяци» Руджеро Леонкавалло — визнаний шедевр музичного веризму, найкраща і найбільш популярна опера італійського генія.

Постановники харківської версії вистави повністю переосмислили хрестоматійне трактування опери, вигадали нове місце дії, нові образні характеристики та біографії героїв, тобто створили нестандартне драматургічне і художнє рішення, що дає можливість глядачам по-новому поглянути на вічну історію кохання, ревнощів та помсти.

О 21 годині відбудеться прем’єра неординарної постановки опери «Дон Жуан» В.А.Моцарта у новому прочитанні.

Написану 231 рік тому і того ж 1787 року із шаленим успіхом представлену у Празі, оперу «Дон Жуан» Джоаккіно Россіні, Шарль Гуно і Ріхард Вагнер називали «найвеличнішою з коли-небудь написаних опер».

Існує документально не підтверджена легенда, що консультантом під час роботи над оперою був Казанова.

На фестивалі Operafest Tulchyn -2018 у виконанні Міжнародного симфонічного оркестру INSO-Львів, чоловічої хорової капели «Дударик» та диригента Оксани Линів (Австрія) буде представлена новаторська й незвичайна постановка «Дон Жуана», яка за задумом режисера Юлії Журавкової буде овіяна містикою і ореолом таємничості.

Опівночі другий фестивальний день фінішує приголомшливим 3D Mapping show на фасаді головного корпусу Палацу та кінопоказом музичного фільму «Амадей» Мілоша Формана.

10 червня

Фінальний день Operafest Tulchyn о 18:00 розпочнеться грандіозним концертом «Гала Вагнер». У виконанні кращих солістів Німеччини, Австрії та США, Академічного симфонічногооркестру Львівської філармонії, академічного хору «Глорія» і знаменитого диригента Тараса Криси прозвучать найкращі арії та увертюри геніального Р. Вагнера.

О 21 годині відбудеться ексклюзивний показ концертної версії мюзиклу Джона Кандера «Чикаго», який вже більше 42 років приводить у захват глядачів по всьому світу: від Мехіко-Сіті до Австралії, від Сан-Паулу до Південної Африки.

Власник шести премій «Тоні», включаючи номінації «Кращі світлові ефекти», «Краща режисура», «Краща хореографія», а також премії «Греммі» за кращий альбом, «Чмкаго» має всі якості, що зробили Бродвей великим: зрозуміла будь-якою мовою історія про славу, багатство і джаз, пісні, що змушують зал вибухати шаленими оплесками, і приголомшливі танці.

23:30 - феєрверк.

Вінниця.info