9 листоп. 2018 17:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

98

0

На Барському шосе не буде нового світлофора та пішохідного переходу. Відповідь на петицію

На Барському шосе не буде нового світлофора та пішохідного переходу. Відповідь на петицію

 На Барському шосе не буде нового світлофора і пішохідного переходу


На Барському шосе не буде нового світлофора та пішохідного переходу. Відповідь на петицію

 9 листопада на сайті Вінницької міської ради опублікували відповідь на петицію, в якій вінничани просили встановити світлофор на зупинці Стельмаха, що на трасі Барського шосе, та пішохідний перехід. У міській раді зазначили, що на встановлення світлофору коштів в міському бюджеті на 2018 рік не передбачено, а пішохід може погіршити стан безпеки дорожнього руху.

«На сьогоднішній день на влаштування світлофорного об’єкту по Барському шосе в районі зупинки міського пасажирського транспорту «вул. Стельмаха» коштів в міському бюджеті на 2018 рік не передбачено. Влаштування нерегульованого пішохідного переходу через Барське шосе в районі новобудов, враховуючи інтенсивність руху та геометричні параметри зазначеної магістральної вулиці, на даний час може значно погіршити стан безпеки дорожнього руху та спровокувати виникнення аварійних ситуацій на зазначеній ділянці дороги. 

Барське шосе є однією з магістральних вулиць міста. Загальні вимоги і правила застосовування пристроїв примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки встановлює ДСТУ 4123:2006 «Пристрій примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки на вулицях і дорогах. Загальні технічні вимоги». Згідно п. 5.7 зазначеного стандарту «Заборонено встановлювати елементи примусового зниження швидкості на автомобільних дорогах загального користування поза межами населених пунктів та на магістральних вулицях». 

Відповідно до вищевикладеного, для встановлення пристроїв примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки типу «лежачий поліцейський» по Барському шосе відсутні нормативні підстави. Одночасно повідомляємо, що в районі перехрестя Барського шосе та вул. Келецької, за 350 м від зазначеного місця облаштовано регульований пішохідний перехід через Барське шосе, який забезпечує безпечний рух пішоходів через Барське шосе», – йдеться у відповіді на петицію.

Нагадаємо, вінничани зареєстрували петицію, де пропонують виплачувати їм компенсацію за відсутність водопостачання та опалення у мікрорайоні Вишенька.

Вінниця.info