5 жовт. 2017 13:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

169

0

На День захисника України у Вінниці у бою зустрінуться білогвардійці та Армія УНР

На День захисника України у Вінниці у бою зустрінуться білогвардійці та Армія УНР

На військово-історичному фестивалі також продемонструють сучасні бої у зоні АТО 


На День захисника України у Вінниці у бою зустрінуться білогвардійці та Армія УНР

 14 жовтня у Вінниці святкування Дня захисника України проведуть істрично-сучасними реконструкціями, відкриттям унікального музею та демонстрацією копії 100-річної гармати.  Масштабний захід приурочили сторіччю української революції. Він має назву «Вінниця – столиця УНР».

«Розпочнеться свято з реконструкції, або, як ще можна назвати, показовим виступом 8-го окремого полку спеціального призначення Збройних Сил України». Півсотні бійців у сучасній амуніції, із сучасною зброєю продемонструють, як відбувається визволення заручників. Це відбудеться о 12 годині на площі Василя Стуса, біля «Книжки», - розповів керівник департаменту культури  Вінницької міської ради Максим Філанчук.   

За кілька годин біля Вежі на Європейській площі проведуть військово-історичну реконструкцію вуличного бою Армії УНР та Галицької Армії проти більшовицьких і білогвардійських підрозділів.

«Можна сказати, що це має стати найбільшим у своєму роді  фестивалем в Україні. До нас приїдуть не менше сотні учасників. З них, навіть будуть люди, які мешкають у зоні АТО. Можу одразу всіх заспокоїти, зброя, з якої ми будемо стріляти, буде заряджена холостими. Але, велике прохання для глядачів, щоб не заходили за турнікети, адже можуть травмуватися. Всі бажаючі після реконструкції зможуть зробити селфі з учасниками, роздивитися зброю, одягнути на себе військову форму тих часів. Крім того, що ми будемо проводити реконструкцію, ще буде попутно проходити зйомки фільму про минуле Вінниці», - зауважив Віталій Головенько представник громадської організації «Жива історія».

Ця реконструкція запланована на 15 годину. До цього часу вінничани та гості міста запрошують о 14 годині на відкриття пам’ятника Симону Петлюрі  по вул. Симона Петлюри, 15. А за півгодини Соборною пройде урочиста хода учасників клубів військово-історичноїреконструкції.

Родзинкою цьогорічного фестивалю має стати старовинна гармата. Вінницький майстер виготовив копію по кресленням гармати, яку використовували у Російській Імперії за часи правління Миколи–ІІ-го.

На День захисника України у Вінниці у бою зустрінуться білогвардійці та Армія УНР

На День захисника України у Вінниці у бою зустрінуться білогвардійці та Армія УНР - фото 2

Вінниця.info