17 жовт. 2014 16:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Економіка
0

27

0

На капремонт доріг Вінниччина витрачає десяту частину виділених коштів

На капремонт доріг Вінниччина витрачає десяту частину виділених коштів

 Решта йде на експлуатаційне утримання


На капремонт доріг Вінниччина витрачає десяту частину виділених коштів

 Протяжність автодоріг області одна з найбільших серед регіонів України.

За даними Головного управління статистики у Вінницькі області, в 2013 році на Вінниччині (враховуючи послуги фізичних осіб-підприємців) перевезено майже 91 млн. пасажирів та 33,2 млн. тонн вантажу. У середньому кожен з мешканців Вінницької області 56 разів на рік користався послугами автоперевізників, а за добу автотранспортом перевозилося близько 91 тис. тонн вантажів.

Аналізуючи стан доріг, слід звернути увагу, що велика частина з них потребує серйозного ремонту. Проте, лише десята частина з 185 млн. грн. виділених коштів в минулому році були спрямовані на капітальний та поточний ремонт. Решта коштів були використані на експлуатаційне утримання доріг. Таким чином, було відремонтовано 26 кілометрів доріг. Основне фінансування здійснювалося з державного бюджету і лише 1,3% - з місцевого. Варто зазначити, що вимоги до стану доріг та їх значимість зростають з кожним роком, збільшується інтенсивність руху шляхами області. За останні десять років приблизно в два рази збільшився тоннаж перевезень в перерахунку на один кілометр доріг. Цей показник в 2013 році складав 194 тис. тонно-кілометрів.

Автошляхи є важливими транспортними артеріями для області. Робота автомобілістів і дорожників має важливе значення для забезпечення функціонування народного господарства. Від стану доріг залежить своєчасність забезпечення потреб громадян.

ВИННИЦА.info


0
0