6 трав. 2022 12:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Місто
0

238

0

На клумбах Вінниці з’являться нові квіти, які виростили взимку в теплицях

На клумбах Вінниці з’являться нові квіти, які виростили взимку в теплицях

Працівниці «Зеленбуду» за ними доглядали упродовж всього холодного сезону, і тепер уже розсаду можна висаджувати у відкритий ґрунт


На клумбах Вінниці з’являться нові квіти, які виростили взимку в теплицях

У Вінниці готуються до висадки квітів на міських клумбах. Їх виростили працівниці вінницького «Зеленбуду» упродовж зимового періоду в теплицях та на території парникового господарства. Чекають лише теплішої погоди, бо ранкові заморозки на ґрунті можуть призводити до загибелі квітів.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Уже традиційно восени з міських квітників зібрали насіння довгоцвіту та чорнобривців, щоб висіяти його в теплицях. Де також зимували після черенкування бегонії, колеус та альтернатера. До теплиць на зимівлю забрали іще 4 види квітів, які вінничани звикли бачити у місті: канни, жоржини, рео та хлорофітум.

Працівниці «Зеленбуду» за ними доглядали упродовж всього холодного сезону, і тепер уже розсаду можна висаджувати у відкритий ґрунт. Але перед тим, як це робити, її виносять з теплиць на територію підприємства на деякий час для акліматизації.

«У нас фактично безвідходне виробництво виходить - насіння ми не купували, бо з квітників збираємо своє або ж черенкуємо квіти. І потім вирощуємо взимку цю розсаду в теплицях. Поливаємо її водою з нашої ж свердловини, де вона набирається у спеціальний резервуар і там відстоюється. А для обігріву тепличного комплексу ми використовуємо твердопаливні котли. Вони працюють на щепі. Для якої ми використовуємо гілля від щорічних заходів по обрізці дерев, взимку нам люди часто приносять ялинки після свят, також подрібнюємо видалені сухостійні аварійні дерева», - розповідає заступниця директора МКП «Вінницязеленбуд» Тетяна Прибиш.

Також на території парникового господарства «Зеленбуду» вирощують і багаторічні квіти та рослини: лаванду, шавлію та хосту. Восени робітниці підприємства з них зрізають черенки, з яких вирощують нові квіти. Але ці види зимують на відкритому ґрунті.

На клумбах Вінниці з’являться нові квіти, які виростили взимку в теплицях

На клумбах Вінниці з’являться нові квіти, які виростили взимку в теплицях - фото 2

На клумбах Вінниці з’являться нові квіти, які виростили взимку в теплицях - фото 3

На клумбах Вінниці з’являться нові квіти, які виростили взимку в теплицях - фото 4

На клумбах Вінниці з’являться нові квіти, які виростили взимку в теплицях - фото 5

На клумбах Вінниці з’являться нові квіти, які виростили взимку в теплицях - фото 6

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info