5 лют. 2016 15:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

81

0

На ПТУ Вінницької області виділено 10 мільйонів стабілізаційної дотації

На ПТУ Вінницької області виділено 10 мільйонів стабілізаційної дотації

 Уряд виділив Вінниччині 10 млн. гривень на ПТУ


На ПТУ Вінницької області виділено 10 мільйонів стабілізаційної дотації

 4 лютого 500 мільйонів гривень дотації для обласних бюджетів для фінансування професійно-технічної освіти. Для Вінницької області обсяг стабілізаційної дотації становить 10, 7 млн. гривень.

Відповідна Постанова КМУ від 4 лютого, оприлюднена на Урядовому порталі.

«Уряд ухвалив постанову, що дозволяє вирішити проблеми фінансування ПТУ та забезпечити належне їхнє фінансування за рахунок надання місцевим бюджетам стабілізаційної дотації з Державного бюджету на підготовку кадрів у таких освітніх закладах. Відповідно до цього рішення, кошти на фінансування ПТУ на загальну суму 500 млн. грн. будуть спрямовані обласним бюджетам, які далі будуть розподілятись між містами обласного значення, де є реальна обмеженість ресурсу. Прийняття даної постанови дозволить допомогти місцевим бюджетам, які наразі не в змозі забезпечити власне фінансування закладів професійно-технічної освіти та забезпечити належне фінансування та функціонування ПТУ», - зазначено у роз’ясненні до опублікованого документу.

Вчора, 4 лютого, Верховна Рада проголосувала за внесення змін до Бюджетного кодексу України, ввівши додаткову субвенцію на підтримку підготовки робітничих кадрів.

Нагадаємо, м. Вінниці для фінансування 9 ПТУ необхідно 105 млн. гривень. У зв’язку з цим, 15 січня депутати міськради затвердили зміни до міського бюджету.

ВИННИЦА.info