27 серп. 2018 15:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

94

0

На рак грудної залози хворіють не лише жінки. У Вінницькій області рак діагностували шістьом чоловікам

На рак грудної залози хворіють не лише жінки. У Вінницькій області рак діагностували шістьом чоловікам

 З початку 2018-го цей діагноз рак грудної залози встановлено шістьом вінничанам


На рак грудної залози хворіють не лише жінки. У Вінницькій області рак діагностували шістьом чоловікам

Рак грудної залози – не лише жіноча хвороба. З початку 2018-го цей діагноз встановлено шістьом вінничанам, які були прооперовані у мамологічному відділені Подільського регіонального центру онкології.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав Володимир Шамрай, головний лікар Подільського регіонального центру онкології.

«Більшість із нас вважає, що рак грудної залози це лише жіноча хвороба, а чоловіків вона не стосується. Однак, це хибна думка. З року в рік фіксують все більше випадків захворювань у представників сильної статі на цей тип раку.

Раніше, в середньому 1-2% випадків від загальної кількості хворих на рак грудної залози, припадав на чоловіків. Така тенденція спостерігалася як загалом по Україні, так і на Вінниччині.

Щороку в області реєстрували 3-4 нових випадки раку грудної залози у чоловіків, а вже з початку 2018-го цей діагноз встановлено шістьом вінничанам, які були прооперовані у новоствореному мамологічному відділені Подільського регіонального центру онкології.

Факторів виникнення раку грудної залози у чоловіків чимало, зокрема спадковість, тому що багато пацієнтів з цим діагнозом має родичів з аналогічною патологією. Також чим старше чоловік, тим вище у нього ризик захворіти на дану онкопатологію. Крім того, до недуги з високою ймовірністю призводить зайва вага та шкідливі звички, а також травми грудної клітини. Останні, наприклад, призводять до запалення в області залоз. А хронічне запалення є фактором ризику для виникнення хвороби», - зазначено в дописі.

За повідомленням В. Шамрая, частіше рак у чоловіків виявляється на пізніх стадіях, через те що вони не звертають уваги на початкові симптоми. Хоча ознаки недуги у чоловіків можуть бути виявлені дуже рано. Якщо у когось є сумніви чи побоювання, варто пройти обстеження у онколога-мамолога.

Вiнниця.info