16 верес. 2017 12:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

48

0

На Сабарові люди зламали ворота та пошкодили хрест на території кладовища. Трьох мешканців травмовано

На Сабарові люди зламали ворота та пошкодили хрест на території кладовища. Трьох мешканців травмовано

 За фактом травмування двох людей у Сабарiвському районi мiста Вiнницi полiцiя вiдкрила два кримiнальних провадження.


На Сабарові люди зламали ворота та пошкодили хрест на території кладовища. Трьох мешканців травмовано

  15 вересня у вiнницькому мiкрорайонi Сабарiв стався конфлiкт мiж представниками приватної охоронної фiрми та мiсцевими жителями, якi намагалися зайти на територiю будiвництва кладовища. У результатi конфлiкту з тiлесними ушкодження до лiкарнi звернулися троє людей.

Про це повiдомляє вiддiл комунiкaцiї ГУ НП Вiнниччини.

Попередньо встановлено, що близько 20 мiсцевих жителiв разом з народним депутатом намагалися зайти на територiю будiвництва сабарiвського кладовища. Представники приватної фiрми, якi охороняють територiю, стали їм на завадi.

У результатi конфлiкту троє його учасникiв звернулись за допомогою до лiкарiв. Пiсля надання медичної допомоги одна з потерпiлих вiд госпiталiзацiї вiдмовилась.

Вiнницьким вiддiлом полiцiї вiдкрито кримiнальне провадження за ч. 2 ст. 125 КК України (умисне легке тiлесне ушкодження), що карається обмеженням волi на строк до 2-х рокiв.

Також до полiцiї надiйшла заява вiд виконавця будiвельних робiт про пошкодження майна. Пiд час конфлiкту були пошкодженi ворота та хрест на кладовищi.

Полiцiя продовжує забезпечувати публiчну безпеку на мiсцi подiї.

Нагадаємо, 29 вересня чергова спроба розпочати будiвництво кладовища закiнчилася сутичками. За фактом побиття людей полiцiя вiдкрила кримiнальнi провадження.

Федерацiя профспiлок закликала зняти «блокаду» з будiвництва нового кладовища у Вiнницi. У свою чергу Рада Церков засудила спекуляцiї навколо будiвництва нового кладовища на Сабаровi.

Загалом протестнi акцiї щодо будiвництва цвинтаря на Сабаровi. тривали близько 2 мiсяцiв, хоча детальний план забудови територiї (у тому числi iз 36 гектарами кладовища) затвердили на громадських слуханнях ще минулої весни.

Ранiше Вiнниця.info повiдомляла, що у Вiнницi практично не залишилося мiсць для поховання. Однак люди не перестають блокувати будiвництво нового кладовища на Сабаровi. Щоб не дати технiцi працювати, на полi невiдомi розкидали металевi «їжаки».

Вiнниця.info