2 верес. 2017 17:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

79

0

На скандальному кладовищі у Вінниці встановили хрест та розпочали будівельні роботи. Люди не розійшлись. Відео

На скандальному кладовищі у Вінниці встановили хрест та розпочали будівельні роботи. Люди не розійшлись. Відео

Частина людей, які в чергове зібралися з пікетом проти будівництва кладовища, вийшли перекривати дорогу


На скандальному кладовищі у Вінниці встановили хрест та розпочали будівельні роботи. Люди не розійшлись. Відео

2 вересня у Вінниці встановили хрест на майбутньому кладовищі по Сабарівському шосе. Православний священослужитель УПЦ КП (Української Православної Церкви Київського Патріархату) окропив його водою. Таким чином було проведено освячення території, відведеною під цвинтар. Розпочали будівельні роботи.

Натомість частина людей, які в чергове зібралися з пікетом проти будівництва кладовища, вийшли перекривати дорогу. Під час акції протесту одна жінка була травмована.

Блокування руху було нетривалим. Люди повернулися до мікрорайону Сабарів.

Нагадаємо, 29 вересня чергова спроба розпочати будівництво кладовища закінчилася сутичками. За фактом побиття людей поліція відкрила кримінальні провадження.

що Федерація профспілок закликала зняти «блокаду» з будівництва нового кладовища у Вінниці. У свою чергу Рада Церков засудила спекуляції навколо будівництва нового кладовища на Сабарові.

У Вінниці вже близько місяця тривають протестні акції щодо будівництва цвинтаря на Сабарові. Детальний план забудови території (у тому числі із 36 гектарами кладовища) затвердили на громадських слуханнях ще минулої весни.

Раніше Вінниця.info повідомляла, що у Вінниці практично не залишилося місць для поховання. Однак люди не перестають блокувати будівництво нового кладовища на Сабарові. Щоб не дати техніці працювати, на полі невідомі розкидали металеві «їжаки».

Вінниця.info

На скандальному кладовищі у Вінниці встановили хрест та розпочали будівельні роботи. Люди не розійшлись. ВідеоНа скандальному кладовищі у Вінниці встановили хрест та розпочали будівельні роботи. Люди не розійшлись. Відео - фото 2

На скандальному кладовищі у Вінниці встановили хрест та розпочали будівельні роботи. Люди не розійшлись. Відео - фото 3

title