25 трав. 2018 11:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

126

0

На Соборній планують відкрити музей історії Вінниці

На Соборній планують відкрити музей історії Вінниці

 На Соборній планують відкрити музей історії Вінниці


На Соборній планують відкрити музей історії Вінниці

 25 травня на сесії Вінницької міськради депутати затвердили місцезнаходження комунального підприємства «Центр історії Вінниці» - в приміщенні за адресою вулиця Соборна, 89.

На першому поверсі будівлі планують створити музей. Про це журналісту Вiнниця.info розповів керівник департаменту культури міськради Максим Філанчук.

«Сьогодні місто Вінниця не має музеїв своєї історії. Ми прагнемо, щоб саме на першому поверсі цієї установи був музей історії міста Вінниці. Цей заклад, в першу чергу, буде для нас, вінничан. Не всі знають історію рідного міста від початку, особливо про далеке минуле. Тому ми зробимо все для того, щоб саме ця музейна установа якнайшвидше з’явилася у нашому місті», - говорить посадовець.

Приміщення має три поверхи: частина використовується як адмінбудівля, інша - як житловий фонд. Перед облаштуванням музею, там проведуть капремонт.

На сесії також затвердили новий статут «Центру історії Вінниці», збільшивши штатну чисельність з 10 до 12 осіб.

Раніше ми писали, що Вінниця кожного року стає все привабливішою для туристів. В місті створюють цікаві локації для дозвілля й відпочинку, реконструюють площі та сквери. Лише з 2016-го в обласному центрі відкрили чотири нових музеї: української марки імені Якова Балабана, музей науки, кав’ярню-музей фотоапаратів «Монокль», музей моделей транспорту.

Вiнниця.info