4 січ. 2022 12:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

645

0

На в’їзді до Вінниці по Барському шосе і біля майбутнього «McDonald's» планують змінити організацію дорожнього руху

На в’їзді до Вінниці по Барському шосе і біля майбутнього «McDonald's» планують змінити організацію дорожнього руху

Також мають встановити нові світлофори


На в’їзді до Вінниці по Барському шосе і біля майбутнього «McDonald's» планують змінити організацію дорожнього руху

Департамент енергетики, транспорту та зв`язку Вінницької міської ради 3 січня оголосив тендер на послуги з інженерного проектування. Підрядник має розробити передпроектну пропозицію реорганізації перехресть «Барське шосе-Хмельницьке шосе-Львівське шосе». Очікувана вартість закупівлі 185 тис грн.

Підрядник має здійснити збір даних про інтенсивність транспортних та пішохідних потоків на прилеглій території, розробити транспортне моделювання та передпроектні пропозиції щодо перепланування вулично-дорожньої інфраструктури та зміни організації дорожнього руху.

Виконання проекту передбачає:

1. Збір даних про інтенсивність транспортних та пішохідних потоків на прилеглій території. Збір даних повинен проводитись у 3 періоди дня (08:00 – 10:00, 13:00 – 15:00, 17:00 – 19:00) 2 дні – вівторок, п’ятниця.

2. Розробка комп’ютерного імітаційного транспортного моделювання для об’єкту проектування, в тому числі з врахуванням таких заходів та умов:

  • Нова забудова в с. Якушенці;
  • Рух тролейбусів з автономним ходом вул. Юзвинська–Барське шосе–Західний автовокзал (розворот);
  • Будівництво ресторану Макдональдс на території ТЦ «The Mall»;
  • Регульований пішохідний перехід через Хмельницьке шосе на виїзді з міста;
  • Можливість проїзду автотранспорту по вул. Мечнікова з влаштуванням світлофорного об’єкту на виїзді до Львівського шосе.

3. Виконання комп’ютерного імітаційного транспортного моделювання, яке передбачає:

  • Розробку пропозиції планувальних рішень щодо змін організації дорожнього руху на ділянках вулиць;
  • Виконання комп’ютерного імітаційного моделювання транспортних та пішохідних потоків на ділянках вулиць (існуючий стан; варіант зі світлофорним регулюванням; варіант із квазі-трикутником);
  • Формування результатів моделювання у графічно-табличні документальні матеріали та 3D-анімацію у формі відеоролика.

4. Розробка предпроектної пропозиції щодо перепланування вулично-дорожньої інфраструктури та зміна організації дорожнього руху.

5. Розробка оптимальної циклограми роботи світлофорів в межах об’єкту проектування.

На в’їзді до Вінниці по Барському шосе і біля майбутнього «McDonald's» планують змінити організацію дорожнього руху

На в’їзді до Вінниці по Барському шосе і біля майбутнього «McDonald's» планують змінити організацію дорожнього руху  - фото 2

На в’їзді до Вінниці по Барському шосе і біля майбутнього «McDonald's» планують змінити організацію дорожнього руху  - фото 3

На в’їзді до Вінниці по Барському шосе і біля майбутнього «McDonald's» планують змінити організацію дорожнього руху  - фото 4

На в’їзді до Вінниці по Барському шосе і біля майбутнього «McDonald's» планують змінити організацію дорожнього руху  - фото 5

Як відомо, зміна організації дорожнього руху на в’їзді до Вінниці від Барського, Хмельницького і Львівського шосе назріла через збільшення транспортних потоків і розбудову міста. Зараз на даних ділянках часто затори.

Вінничани також неодноразово звертались до міської ради з петицією щодо встановлення світлофору по Барському шосе на перехресті з вулицею Юзвинська.

Як відомо, на в’їзді до Вінниці по Хмельницькому шосе змінювали організацію дорожнього руху в 2017 році, коли збудували «Метро». А в 2019 році встановили острівці безпеки для пішоходів навпроти Західного автовокзалу.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info