27 черв. 2012 12:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

77

0

На Вінниччині архів проводить курси по вивченню родоводу громадян

На Вінниччині архів проводить курси по вивченню родоводу громадян

Вивчення власного родоводу стає дедалі популярнішим хобі серед вінничан


На Вінниччині архів проводить курси по вивченню родоводу громадян

Створювати своє генеалогічне дерево містян навчають історики та архівісти. Відкрили такі курси через те, що близько трьох тисяч вінничан щорічно звертаються до них по допомогу - щоб віднайти власне коріння.

Вінничанка Оксана Гребінська взялася досліджувати родовід. Каже, до місцевого архіву ходить уже впродовж трьох місяців. Хоче знати, ким були її предки.

Оксана Гребінська, вінничанка: "Уже на даний момент я багато чого знайшла. Знайшла сторону своєї мами. А тепер сторону батька шукаю. Ну уже до 5 коліна я дойшла".

Щороку близько трьох тисяч вінничан звертаються до обласного архіву, кажуть їхні працівники. З чого починати створення генеалогічного дерева, охочих навчали в одній із книгарень міста.

Юрій Легун, директор Вінницького обласного державного архіву: "Починати треба з роботи зі своїми найстаршими членами родини . Зібрати всю інформацію яку вони можуть розказати. Записати це все. Все що завгодно. Де народились, коли, як звати, ким працювали, які були уподобання, тобто максимум інформації про відомих їм людей".

Першими слухачами таких бліц-курсів стали два десятки вінничан. Серед них Олександр Трифоненко. Хлопець каже, у таких справах Інтернет теж помічник. Але більше покладається на архіви.

Олександр Трифоненко: "Колись хтось може порадити більш досвідчений. Коли він може показати з чого починати і коли деякі його підказки потім розвиваютьсфя у щось нове. Це перспективна справа".

Навчання з дослідження родоводу працівники архівів та історики обіцяють проводити щомісяця. Переконують, попит на них чималий.

«5 канал»

 


0
0