19 трав. 2015 13:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

46

0

На Вінниччині борці з кіберзлочинністю викрили «піратів»

На Вінниччині борці з кіберзлочинністю викрили «піратів»

 Міліція знайшла порушників авторського права 


На Вінниччині борці з кіберзлочинністю викрили «піратів»

 Працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю викрили зловмисників, які через Інтернет розповсюджували неліцензійне програмне забезпечення для персональних комп’ютерів. Припинили роботу сайту, на якому розповсюджували музичні твори, без згоди власника авторських прав.

Паро це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області.

Під час проведення профілактичного відпрацювання під умовною назвою «Пірати» працівники відділу боротьби з кіберзлочинністю Вінниччини викрили правопорушників, які спеціалізувалися на вчиненні злочинів у сфері авторського права.

Несанкціоноване розповсюдження програмного забезпечення для персональних комп’ютерів та музичні аудіо файли правопорушники здійснювали через мережу Інтернет.

За трьома такими фактами слідчим управлінням міліції відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 176 КК України (порушення авторського права і суміжних прав).

За такі правопорушення передбачено покарання до двох років позбавлення волі з конфіскацією та знищенням всіх примірників творів, матеріальних носіїв комп'ютерних програм, баз даних, виконань, фонограм, відеограм, програм мовлення та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для їх виготовлення.

ВИННИЦА.info