10 серп. 2015 18:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

56

0

На Вінниччині через спеку заборонили полювання на пернатих

На Вінниччині через спеку заборонили полювання на пернатих

 Сезон полювання заборонено до 1 вересня через пожежну небезпеку


На Вінниччині через спеку заборонили полювання на пернатих

 З 12 серпня по 1 вересня на Вінниччині заборонено проведення полювання на пернату дичину. На цьому наголосив перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, - повідомляє прес-служба ОДА.

Розпочинаючи засідання Андрій Гижко зазначив: «Наше завдання – запобігти пожежам в природних екосистемах. Адже лише за попередні вихідні було зафіксовано більш ніж 200 спалахів пожеж по Вінницькій області. Від невеликих локальних пожеж до прикрих випадків досить масштабних загорянь (3-5 га), а це знищення цілого масиву лісових насаджень. Особливо такі загоряння небезпечні в хвойних лісах, де вогонь швидко розповсюджується. Тому, з 12 серпня по 1 вересня 2015 року, комісією вирішено обмежити проведення полювання на пернату дичину. Адже за даними Гідрометцентру в цей період по всій території України оголошено 5-та ступінь пожежної небезпеки, тобто навіть в тіні температура повітря досягатиме до 40 градусів по Цельсію. Це в свою чергу може призвести до самозагоряння сухої трави, окрім того, існує ризик безвідповідального поводження на природі громадян, що розводять багаття».

Під час засідання було затверджено організувати спільні патрулювання в лісових масивах із залученням правоохоронних органів, дружин юних пожежних, представників громадських організацій, особливу увагу при цьому приділити лісам, які прилягають до місць масового відпочинку громадян, хлібних масивів, населених пунктів.

ВИННИЦА.info