4 квіт. 2011 15:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Суспільство
0

39

0

На Вінниччині чиновники «створювали місця під шашлики»

На Вінниччині чиновники «створювали місця під шашлики»

В Могилів-Подільському районі Вінницької області жителі області спільно садили ліс в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках».


На Вінниччині чиновники «створювали місця під шашлики»

В Могилів-Подільському районі Вінницької області жителі області спільно садили ліс в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках».

Про це повідомляє прес-служба Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Директор Державного підприємства «Могилів-Подільський лісгосп» Віктор Іщук звернувся через засоби масової інформації до всіх жителів Барського, Мурованокуриловецького, Шаргородського, Могилів-Подільського, Чернівецького, Томашпільського, Ямпільського адмінрайонів, які входять в зону діяльності держлісгоспу, з проханням приєднатися до акції Державного агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу – в твоїх руках». На цей заклик відгукнулося багато людей, готових посадити своє дерево.

31 березня 17 учнів Джуринської ЗОШ, на базі якої діє Джуринське учнівське лісництво на чолі зі шкільним лісничим Володимиром Перевертюком, створили на площі 0,5 га новий ліс, - висадили 2,5 тис. штук дуба звичайного.

У цьому ж лісництві 1 квітня на ділянку, яка має площу 1,4 га, вийшли працівники Шаргородської райдержадміністрації, районної ради, відділу освіти. З дорослими трудилися цього дня і члени Джуринського учнівського лісництва на базі Зведенівської ЗОШ. Спільними зусиллями створено цього дня 1 га лісових культур. Директор підприємства "Могилів-Подільський лісгосп" щиро подякував учасникам акції за розуміння, підтримку і допомогу.

У 2011 році працівниками ДП «Могилів-Подільський лісгосп" буде посаджено 204 га лісу, із них на 104 га проведеться лісовідновлення. 100 га буде посаджено на прийнятих під заліснення землях. Всього у 2011 році буде висаджено один мільйон двадцять сім тисяч дерев і кущів. Головною породою для створення лісу є дуб звичайний, яким заліснюється 90% площі. Лісгосп для проведення лісокультурних робіт повністю забезпечив себе посадковим матеріалом, якого в 2010 році вирощено на лісорозсадниках підприємства 2 мілн.673тис. штук сіянців і 35 тисяч штук декоративних саджанців.

Для озеленення міст і сіл лісгоспом вирощуються і реалізовуються різні види і форми декоративного посадкового матеріалу.

ВИННИЦА.info


0
0