28 берез. 2011 12:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

39

0

На Вінниччині директор цукрового заводу «захопив» сільхозземлі

На Вінниччині директор цукрового заводу «захопив» сільхозземлі

На Вінниччині прокуратура порушила справу відносно директора одного з цукрових заводів, який самовільно зайняв та використовував 185,1 га земель сільгосппризначення


На Вінниччині директор цукрового заводу «захопив» сільхозземлі

Прокуратура району Вінницької області порушила кримінальну справу відносно директора одного з цукрових заводів, який самовільно зайняв та використовував 185,1 га земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю УМВС України у Вінницькій області.

За попередніми даними посадовець даного цукрового заводу, зловживаючи своїм службовим становищем, протягом 2008-2009 років самовільно зайняв та використовував 185,1 га земель сільськогосподарського призначення однієї з сільських рад.

Отриманий врожай використовувався для погашення заборгованості по заробітній платі працівникам заводу.

Відповідно до ст. 1 Закону України „Про державний контроль за використанням та охороною земель”, таке використання земельних ділянок кваліфікується як самовільне зайняття земельної ділянки. Згідно розрахунку, проведеного Держінспекцією з контролю за використанням і охороною земель відділу Держкомзему, розмір заподіяної шкоди становить понад 370 тисяч гривень, що у 250 разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян. Таким чином, фінансовий директор даного цукрового заводу, діючи як службова особа, заподіяв державі шкоду з тяжкими наслідками.

Відносно посадовця прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України «Перевищення влади або службових повноважень» та ст. 197 КК України «Порушення обов’язків щодо охорони майна».

Кримінальну справу направлено на розгляд суду.

ВИННИЦА.info

 


0
0