7 жовт. 2015 09:29

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

43

0

На Вінниччині до обласної ради балотується 5 голів райдержадміністрацій

На Вінниччині до обласної ради балотується 5 голів райдержадміністрацій

  Кандидатами стали голови деяких РДА


На Вінниччині до обласної ради балотується 5 голів райдержадміністрацій

 На виборах депутатів до Вінницької обласної ради кандидатами стали голови деяких районних державних адміністрацій.

Як показав моніторинг, проведений ОПОРОЮ у Вінницькій області, серед кандидатів на посаду депутатів Вінницької обласної ради балотується 5 голів РДА. Всі з них є представниками політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Так, серед кандидатів голова Вінницької РДА Віктор Шмігель, голова Жмеринської РДА Олег Легеза, голова Літинської РДА Ярослав Чернега, голова Крижопільської РДА Валентин Панчук та Погребищенської РДА Іван Вінник.

Зазначимо, що за результатами моніторингу Громадянської Мережі ОПОРА загалом по Укаїні 16 голів облдержадміністрацій та 24% усіх голів райдержадміністрацій країни балотуються на виборах до обласних рад.

Участь посадовців місцевих органів виконавчої влади у виборах вимагатиме від них чіткого розмежування поточної службової діяльності  та передвиборчої активності.  У той же час, принципово важливо не допустити фактичне суміщення кандидатом-посадовцем двох цих сфер діяльності, що де-факто призведе до використання  ресурсів органів влади та бюджетних коштів у політичних інтересах.

ОПОРА закликає цих  учасників виборів оголосити про перебування у відпустці на період проведення передвиборної агітації.  Не дивлячись на відсутність в Законі України «Про місцеві вибори» вимоги до кандидатів-посадовців  щодо відпустки,   кандидати-посадовці мають проявити власну ініціативу із метою уникнення ризиків зловживання адміністративними ресурсам та підвищення довіри до інституту виборців в цілому. У той же час, Президент України та Уряд, враховуючи їх попередні заяви щодо надання  гарантій законності виборчого процесу, мають проявити дієву реакцію на потенційні випадки зловживань з боку  посадовців-кандидатів.

ВИННИЦА.info