29 груд. 2017 12:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

70

0

На Вінниччині громадську безпеку на новорічні свята забезпечать правоохоронці та рятувальники з вогнегасниками

На Вінниччині громадську безпеку на новорічні свята забезпечать правоохоронці та рятувальники з вогнегасниками

 У знак поваги до бійців АТО та їх сімей, вінничан просять утриматися від використання піротехніки


На Вінниччині громадську безпеку на новорічні свята забезпечать правоохоронці та рятувальники з вогнегасниками

З 30 по 2 січня на Вінниччині півтисячі правоохоронців працюватимуть  для забезпечення громадського порядку в області. Наряди поліції будуть працювати з рятувальниками.

Про це Вінниця.info повідомив заступник начальника ГУНП Руслан Мороз.

«Цього року ми вводимо кілька новацій, аби спокій та безпека громадян були максимально забезпечені. По-перше, наші наряди будуть курсувати спільно з рятувальниками, які при собі матимуть вогнегасники та інші пристрої. Ми заключили договір з обласним ДСНС. Плюс створені додаткові екіпажі з безпеки дорожнього руху. У межах області вони будуть супроводжувати автобус и з дітьми, які поїдуть на святкові програми. Створили також додаткові групи швидкого реагування груп спецпризначення. Ми будемо обмінюватися інформацією із Службою Безпеки та активно співпрацювати прикордонниками. Військова служба правопорядку буде уважною до людей, які будуть одягнені у камуфляж», - зауважив Мороз.

На новорічну ніч та вихідні під головною ялинкою Вінниці працюватимуть 12 патрульних поліцейських та чотири мобільних наряди. Загалом спокій обласного центру забезпечать  90 правоохоронців та 20-ро нацгвардійців.  

«Чимало уваги маємо приділити реалізації та застосуванню піротехніки. Не оминемо жодного місця, де її продають у незаконних місцях та без сертифікатів. Та хочеться ще й зауважити, є окреме розпорядження місцевих влад по області щодо обмеження та й взагалі незастосування піротехніки. Хочеться звернутися до небайдужих громадян, аби утримались від петард та феєрверків. Не лише для спокою та безпеки себе та  інших. Адже ракетніці часто залітають у вікна  будинків, петарди можуть зриватися у кишенях та біля кінцівок. У нас у країні триває конфліктна ситуація на сході. У бійців та їхніх близький  викликають негативу реакцію будь-які вибухи та постріли», - додав Мороз.  

Загалом по області на новорічні свята заплановано проведення  125 заходів.

Вінниця.info