11 берез. 2016 15:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

48

0

На Вінниччині колишні ДАІ-шники вимагають виплатити їм допомогу

На Вінниччині колишні ДАІ-шники вимагають виплатити їм допомогу

 В МВС не розрахувались із звільненими ДАІ-шниками 


На Вінниччині колишні ДАІ-шники вимагають виплатити їм допомогу

 У Вінницькій області 37 колишні співробітників ДАІ «оббивають пороги», щоб їм виплатили передбачену законом вихідну допомогу і компенсацію. Як відомо, в процесі реорганізації МВС, відділи ДАІ ліквідували, замість них працює патрульна поліція і сервісний центр МВС, частину скоротили, частина перейшли на іншу роботу. Загальна сума, необхідна для виплати вихідної допомоги і компенсації відпусток, для звільнених працівників УДІА УМВС у Вінницькій області складає 1,772 млн. гривень.

Як розповів ВИННИЦА.info колишній начальник відділу чергової частини УДАІ УМВС у Вінницькій області Сергій Шведюк, вони разом із колишніми колегами звертались і до начальника Нацполіції області, і до колишнього керівника ДАІ області, але відповідь одна - коштів не має.

«Я був звільнений 30 жовтня 2015 року. Зі мною звільнялись мої колеги в кількості 37 чоловік. Вони були звільненні до вступу в силу Закону Про поліцію, і після вступу Закону Про поліцію. На сьогодні вже пройшло 5 місяців, а вихідна допомога, передбачена законом цим людям не виплачена. Хоча за трудовим законодавством повинна виплачуватись в день звільнення. Ініціативна група збиралась, ходила на прийом до начальника УМВС - є зареєстроване колективне звернення. Звертались до голови ліквідаційної комісії при УМВС, а на сьогоднішній день начальника поліції м. Вінниці Анатолія Присяжнюка. Конкретної відповіді нам ніхто не дав, МВС нас посилає до Присяжнюка, Присяжнюк, посилає нас на Київ», - говорить С. Шведюк.

На Вінниччині колишні ДАІ-шники вимагають виплатити їм допомогу 

На Вінниччині колишні ДАІ-шники вимагають виплатити їм допомогу - фото 2 

Колишні працівники ДАІ говорять, що не знають чи заклали в МВС кошти на виплату вихідної допомоги, адже така ситуація не лише у Вінницькій області, а й по всій Україні.

Сума вихідної допомоги в колишніх працівників ДАІ різна, але вона не мізерна – від 20 до 80 тисяч гривень, в залежності від вислуги років.

ВИННИЦА.info


0
0