6 жовт. 2015 13:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

78

0

На Вінниччині майор міліції взяв хабар, щоб «зам’яти» справу

На Вінниччині майор міліції взяв хабар, щоб «зам’яти» справу

 На хабарі затримано заступника керівника слідчого підрозділу


На Вінниччині майор міліції взяв хабар, щоб «зам’яти» справу

 6 жовтня працівники відділу внутрішньої безпеки міліції та прокуратури області задокументували факт вимагання та отримання неправомірної вигоди заступником начальника слідчого відділення одного з райвідділів міліції.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС України у Вінницькій області.

За словами т.в.о. начальника УМВС України у Вінницькій області Сергія Кримчука, після надходження до УМВС оперативної інформації про вимагання неправомірної вигоди працівником міліції, вона відразу була надана до відділу внутрішньої безпеки та в подальшому успішно реалізована спільно з працівниками прокуратури області.

За попередніми даними, заступник начальника слідчого відділення райвідділу вимагав у місцевого жителя 5 тисяч гривень за закриття кримінального провадження. В подальшому майор міліції отримав частину коштів – 3500 грн, що було задокументовано в рамках відкритого прокуратурою області кримінального провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна і зі спеціальною конфіскацією.

Триває слідство.

ВИННИЦА.info