15 серп. 2017 12:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

104

0

На Вінниччині міського голову притягнули до відповідальності за корупційні дії

На Вінниччині міського голову притягнули до відповідальності за корупційні дії

Він сплатить штраф в розмірі 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає  2040 гривень


На Вінниччині міського голову притягнули до відповідальності за корупційні дії

На Вінниччині, за вчинення адміністративного корупційного правопорушення, до відповідальності притягнено одного з міських голів.

Повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області.

«У Жмеринці , як встановлено під час судового розгляду протоколу про адміністративне правопорушення, міський голова, будучи суб’єктом, визначеним п.п. «в» п. 1 ч. 1 ст. 3 Закону України «Про запобігання корупції», набувши у червні поточного року права власності на транспортний засіб вартістю, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня 2017 року несвоєчасно подав повідомлення про суттєві зміни в майновому стані до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, чим порушив вимоги ч. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції», тобто вчинив адміністративне корупційне правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.
Судом підтримано позицію Жмеринської місцевої прокуратури та міського голову визнано винним у вчиненні вищезазначеного корупційного правопорушення та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає  2040 гривень», - йдеться у повідомлені.

Вiнниця.info