1 берез. 2017 16:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

50

0

На Вінниччині освітянин розбазарив понад п’ять гектарів землі навчального закладу

На Вінниччині освітянин розбазарив понад п’ять гектарів землі навчального закладу

 На Вінниччині освітянин розбазарив понад п’ять гектарів землі  навчального закладу 


На Вінниччині освітянин розбазарив понад п’ять гектарів землі  навчального закладу

 У ході здійснення представництва інтересів держави в сфері охорони дитинства Вінницькою місцевою прокуратурою встановлені факти зловживання владою службовими особами одного з професійно-технічних училищ Вінницького району.

Про це Вінниця.info повідомляє прес-служба прокуратури Вінницької області

«Так, попри встановлення чинним законодавством особливого порядку користування земельними ділянками та приміщеннями сфери освіти, заборони їх приватизації, перепрофілювання або використання не за призначенням, службовими особами професійно-технічного училища, без згоди засновника, з 2006 року надавалися дозволи на вилученням земель, що перебувають на праві постійного користування навчального закладу, на користь родичів та третіх осіб», - йдеться в повідомлені.

Унаслідок таких протиправних дій з державної власності незаконно вибуло 5,25 га землі.

Водночас з володіння вказаного навчального закладу вибуло нерухоме державне майно - приміщення колишньої восьмирічної школи, в якому нині розміщено кондитерських цех.

За даними фактами проводиться досудове розслідування, вирішується питання щодо вжиття заходів представництва з метою повернення майна в державну власність.

Вінниця.info