20 лип. 2018 12:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

35

0

На Вінниччині патріотичні заходи, які фінансують з обласного бюджету, проводитимуть з воєнкомами

На Вінниччині патріотичні заходи, які фінансують з обласного бюджету, проводитимуть з воєнкомами

 Володимир Барцьось просив голову ОДА і облради сприяти виконанню Програми: організаційної та фінансової її частини.


На Вінниччині патріотичні заходи, які фінансують з обласного бюджету, проводитимуть з воєнкомами

 Два роки у Вінницькій області діє програма національно-патріотичного виховання, основною метою якої є формування принципів любові й гордості за власну державу, усвідомлення громадянського обов’язку, формування громадянина-патріота…

19 липня на сесії облради член профільної комісії Володимир Барцьось просив голову ОДА і облради сприяти виконанню Програми: організаційної та фінансової частини. За його словами, під час проведення літніх таборів більшість навантаження за організацію лягає на плечі волонтерів.

«Патріотичне виховання – один з пріоритетів вашої діяльності. В літній період проходить період таборувань. Ми зіткнулись з проблемою, що все організаційне навантаження лягає на волонтерів. Мені як депутату часто доводиться звертатись до районних адміністрацій, різних виконавчих служб, для того, щоб вони допомагали виконувати заходи. При реалізації Програми національно-патріотичного виховання постійно зіштовхуємось з бюрократичними перепонами. Звертаюсь з проханням, щоб на наступний рік дали доручення керівникам органів виконавчої влади, щоб ми могли вийти на позитивний розвиток в плані проведення юнацьких літніх патріотичних таборів. Просив би врахувати зміни до бюджету», - сказав Володимир Барцьось.

Голова ОДА Валерій Коровій відповів, що спеціалісти перевірять всі програми патріотичного виховання, що діють сьогодні. Разом з тим під час проведення патріотичних заходів будуть присутні представники військових комісаріатів.

«Я дав доручення профільному департаменту переглянути всі програми патріотичного виховання з метою підвищення ефективності проведення заходів і їх прозорості. Але мене як голову ОДА турбує, що з 15 тисяч повісток на весняний призив до військкомату прийшло 1,5 тисячі. З цих 1,5 тисячі, лише 500 осіб придатні до служби. Так от, на кожному заході буде намет військкомату і ми будемо дивитись, скільки в результаті цих заходів буде людей, які готові піти на службу в ЗСУ добровільно або на контракт», - наголосив Валерій Коровій .

Нагадаємo, щo 19 липня депутати Вінницькoї oбласнoї ради рoзглянули питання Прo внесення змін дo Перспективнoгo плану фoрмування теритoрій грoмад Вінницькoї oбласті. Спoчатку прoект рішення йшoв oдним питанням, пoтім йoгo рoзділили на п’ять частин, аби гoлoсувати oкремo пo кoжній OТГ. Після тривалих дискусій, з п’яти прoпoзицій підтримали лише чoтири. Депутати дали «дoбрo» на дooб’єднання Тoмашпільській, Якушинецькій і Глухoвецькій OТГ та ствoрення Хмільницькoї міськoї OТГ, а двoм сільрадам в Трoстянецькoму райoні заблoкували прoцес приєднання дo OТГ.

Вiнниця.info