16 жовт. 2014 16:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Влада
0

30

0

На Вінниччині перебуває делегація посольства США та USAID

На Вінниччині перебуває делегація посольства США та USAID

 Учасники зустрічі обговорили низку важливих питань


На Вінниччині перебуває делегація посольства США та USAID

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко 16 жовтня провів робочу зустріч з делегацією Посольства США в Україні та представниками Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Вінниччину в ході зустрічі представляли також перший заступник голови обласної Ради Ігор Кревський і в.о. Вінницького міського голови, секретар Вінницької міської ради Сергій Моргунов.

Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

До складу іноземної делегації увійшли Надзвичайний та Повноважний Посол, координатор допомоги США УкраїніКліффорд Бонд, заступник директора місії USAID в Україні Енн Марі Ястішок, керівник відділу ініціатив у перехідний період місії USAID в Україні Бен Лонг, керівник відділу з питань демократичних перетворень і врядування місії USAID в Україні Кейт Совмонгсірі, представник USAID, що займається питаннями технологій та електронного врядування Тім Дюбель та очільниця культурологічного відділу USAID Шеріл Бістранскі.

Розпочинаючи зустріч, Кліффорд Бонд повідомив, що основна мета візиту делегації полягає в тому, аби перевести русло діяльності Посольства США в Україні з Києва до регіонів та допомогти останнім виконувати ті повноваження, які в результаті будуть їм надані. Він наголосив, що така стартова зустріч дасть можливість зрозуміти, якої саме допомоги від Посольства та USAID потребує Вінниччина.

У свою чергу перший заступник голови ОДА підкреслив, що Вінниччина та Агентство США з міжнародного розвитку мають чималу історію багаторічної співпраці. Зокрема, низку успішних реалізованих проектів.

Так, з-поміж найуспішніших Андрій Гижко назвав програму «БІБЛІОМІСТ», що активно впроваджується на теренах нашої області і дає значний поштовх для розвитку села, оскільки з появою мережі Інтернет бібліотеки стають осередками місцевої активності, культури, освіти і прогресу. Він також зауважив, що чимало громадських організацій Вінниччини отримали міні-гранти на реалізацію проектів з підтримки демократії та місцевого самоврядування.

Учасники зустрічі обговорили низку важливих питань, що стосуються підготовки до позачергових парламентських виборів, які відбудуться 26 жовтня 2014 року, децентралізації влади та розширення повноважень регіонів; електронного врядування, розвитку місцевого самоврядування та засобів масової інформації, а також інших програм необхідної допомоги в регіоні.

 ВИННИЦА.info

 


0
0